Makó

34 oldal válasz a makói problémákra


Kiss Attila polgármesterjelölt mutatta be a Jobbik makói szervezete által elfogadott, véglegesített a választókerületi programokkal kiegészített Návay Lajos-tervet, mely 34 oldalban ad válaszokat a várost érintő problémákra. A terv legfontosabb pontja a munkahelyteremtés, amelyet a mezőgazdaság és a ráépülő élelmiszerfeldolgozó ipar újraindításával és a hagymakutató intézet újranyitásával, valamint a mezőgazdasági felsőoktatási intézmény létesítésével képzelnek el. De ide tartozik a turizmus fellendítése, 4-5 csillagos szállodák, apartmanok kialakítása valamint a turisztikai iparág kotlósának nevezett fürdő fejlesztésének befejezése, és annak fenntarthatóvá tétele is.

Sarkalatos pontnak tartják az önálló, makói keretek között működő kórház megvédését a fiatalok Makón tartása, visszavonzását, munkahelyekkel és a lakhatás biztosításával, mégpedig az önkormányzati ingatlanok felhasználásával.

A választókerületi programokban megtalálhatóak a képviselőjelöltjeik által megvizsgált és felvázolt megoldások, konkrétan az adott városrészre kidolgozva.

Orosné Spák Hedvig, az 5-ös választókerület képviselőjelöltje elmondta, a következő fejlesztési ciklusban 58 milliárd forint érkezik Makóra függetlenül attól, hogy ki lesz a polgármester. A kérdés az, hogy ez a pénz különböző korrupciós csatornákon át távozik e a városból, ahogy ez eddig történt, vagy Makón marad, és itt fogja éreztetni hatását. Hangsúlyozta, ha Kiss Attilának és csapatának szavaznak bizalmat a választók akkor a teljes összeget Makón és a város érekében használják fel.