Makó

Két baloldali polgármesterjelölt van Nagylakon


Varga Péter apátfalva polgármester polgármesteri jelöltségét támogatja az MSZP területi szervezete – hangzott el a szocialisták ma délelőtti makói sajtótájékoztatóján, melyen Buzás Péter pártelnök mutatta be a párt térségi jelöltjeit. A szocialisták és a velük együttműködő Demokratikus Koalíció nem állít minden Makó környéki kistelepülésen önálló polgármesterjelöltet.

Az apátfalvi polgármester mellett csak Nagylakon van saját jelöltje, mégpedig Varga István jelenlegi alpolgármester, aki függetlenként jutott a nagylaki  testületbe.
Ezzel – a jelenlegi papírforma szerint – a határmenti kistelepülésen két baloldali érzelmű polgármesterjelölt mérkőzik meg egymással. Igaz, a szintén független Gyarmati András jelenlegi polgármestert a Fidesz támogatja.

 -Tavaly december környékén megkeresett Gyarmati András azzal, hogy ő nem indul újra a választáson, s felkért, hogy induljak én helyette. Bár négyszemközt beszélgettünk, mégis tele lett a hírrel az egész falu. Az idén februárban aztán kiderült, mégiscsak indul. Csakhogy a nagylakiak közül akkorra már többen is felkértek, hogy legyek polgármesterjelölt – világított rá a kacifántos helyzet egyik hátterére Varga István, az MSZP polgármesterjelöltje.

Buzás Péter pártelnöktől megtudtuk, a párt makói elnöksége készen kapta ezt a nem biztos, hogy jó helyzet. – Az MSZP elnökségnek nincs démoni hatalma, hogy lebeszélje az indulásról Gyarmati Andrást, aki ráadásul nem tagja az MSZP-nek,Varga István alpolgármester ellenben párttag, ezért nem akart az MSZP  kiállni mögüle.

A dologhoz hozzátartozik, hogy a faramuci helyzetet a nagylaki alpolgármester azzal akarta megoldani, hogy függetlenként indul, ám a párt elnöksége kedden eldöntötte, hogy mégis az MSZP jelöltje lesz.

A sajtótájékoztatón egyébként csak egyetlen kistérségi települési képviselőjelöltet nevezte meg, mégpedig Móni Zoltánt, akit szintén Nagylakon indítanak.