Szent István napja után kezdi meg a Návay Lajos terv bemutatásával hivatalosan a kampányt. A város és térségfejlesztési tervet minden makói megkapja,. Az összes kampányanyagot makói vállalkozókkal gyártatják le. A kampányidőszakban a párt Csanád vezér téri irodája naponta délelőtt fél 10 és délután 5 óra nyitva lesz minden nap – jelentette be Zeitler Ádám, a Jobbik ifjúsági alapszervezete elnöke, a a 6-os választókerület képviselőjelöltje. Hozzátette: a képviselőjelöltjeik folyamatosan járják választókerületüket, s az azokban szerzett tapasztalatok alapján már el is készültek a választókerületi programok.
– Minden nap járják a helyszíneket, személyesen találkoznak az ott élőkkel, ezért nem írnak mindenkinek külön levelet. És van kiforrott elképzelésük a város jövőjével kapcsolatban.

Kiss Attila, a Jobbik polgármesterjelöltje már arról beszélt, hogy megvizsgálték Makó 2013-as és idei költségvetését, az ott olvasottak alapján már akár a jövőre 30 százalékos kommunális adócsökkentésre látnak lehetősége, sőt 2-3 éven belül el is törölnék ezt az adónemet.

– Azt szeretnénk, ha a főtéren lévő üzletek ne álljanak üresen ezért, bevételarányos bérleti díjról kötnénk szerződést, ezzel a kis forgalmú termékek eladói is lehetőséget kapnának.
Kiss Attila, az 1-es választókerület egyéni képviselőjelöltjeként elmondta, tudnak arról, hogy a Magyar utcai játszótér gondot okoz a környéken élőknek. Ha lehetősége lesz rá, akkor a város tulajdonéban lévő, de jelenleg máshol található drótkerítéssel tennék azt biztonságosabbá, ezzel megakadályoznák azt is, hogy a gyerekek labdái a szomszédos konyhakertekben landoljanak.
Egy kérdésre elhangzott: a Makó környéki községekben a képviselőjelölt állítás még folyik. Az azonban már biztos, nem állítanak saját polgármester jelölteket, hanem függetleneket támogatnak. így Kiszomboron Szekeres Krisztiánt, és szívesen látnák ismét a polgármesteri székben a Fidesz által is támogatott Radó Tibort Pitvaroson, Martonosi Györgyöt Maroslelén, illetve Hajnal Gábort Földeákon.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest