Makó

Makó 100 évét bemutató fotókönyv készül


Termékeny talajba hullott Halász Tamás ötlete, aki eddig képeslap gyűjtő társaival együtt több, a régi Makó, illetve környékét valamint Csanád vármegyét bemutató képeslapkönyvet szerkesztett. Most újra munkához látott, hogy november végére, december elejére az olvasók kezébe kerülhessen a “Makó anno… Újabb fotók a régi Makóról” című kötet.

Halász Tamás a korábbi egyik könyv képeslapjaival.

 Az új album – melyhez az előszót Jámborné Balog Tünde, míg a képaláírásokat dr. Tóth Ferenc, Urbancsok Zsolt és Forgó Géza készíti – közel 400 olyan Makói fotót mutat be az 1860-as évektől az 1960-as évekig, melyek eddig még sosem láttak napvilágot. Az A/4-es, azaz géppapírnyi nagyságú könyv a meg mégszokott magas minőségben  tárja fel a város múltjának mintegy egy évszázadát, mely utolsó felére már csak az idősebb korosztály tagjai emlékezhetnek.
Ahogy a korábbiak, így ez a kötet is korlátozott példányszámban, csak előrendelve lesz kapható. Részletek a József Attila Város Könyvtárban vagy a Tourinform irodában tudhatók meg, vagy erre a linkre kattintva.