Makó

Földeákon indul az óföldeáki polgármester


Korom András – Óföldeák

– Földeákon születtem, ott jártam iskolába és most is ott élek. Ide Óföldeákra 17 évvel ezelőtt jöttem köztisztviselőként dolgozni. Az előző polgármester betegsége, majd sajnálatos halála okán kerültem 10 évvel ezelőtt abba a helyzetbe, hogy megpályáztam a polgármesteri tisztséget. Elfogadtak a helybéliek, így három egymás utáni választáson is bizalmat kaptam. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az egyik helyen otthon, míg a másikon itthon vagyok, az egyik település a szívem csücske, a másik pedig a közepe – mondta Hajnal Gábor.

– Azért Földeákon indulok mégis, mert jobboldali szimpatizáns vagyok, akik ismernek tudják, hogy mindig a Fidesz táborát erősítettem. Amikor jelölteket kerestek Földeákra, akkor Lázár János miniszter úr kért arra, hogy ott induljak.

A polgármesterjelölt azt mondta, hogy Földeák nagy falat, de ha bizalmat kap a választóktól, megbirkózik vele..
– Ha teljesen esélytelennek ítéltem volna meg a helyzetet, akkor nem vállaltam volna a jelöltséget. A viszonylag biztosat adom fel a bizonytalanért, hiszen úgy vélem, ha Óföldeákon szeretném a faluvezetését folytatni, nagyon nagy a valószínűsége, hogy ismét megválasztanának. JHiszen aki akart, már elindult ellenem itt Óföldeákon.

Hajnal Gábor elmondta, úgy látja számos megoldandó feladat van Földeákon, s szerinte ezeket Lázár János miniszter, egyben a térség országgyűlési képviselője támogatásával most meg lehetne oldani.
Óföldeák polgármestere úgy véli, hogy a kampány a Vass Imre jelenlegi polgármester és közte dől el. Reméli, hogy nem mérgesedik el a kampány. – Úgy gondolom, nincs helye ígérgetésnek, a regnáló polgármesternek pedig végképp nincs. Miután 20 éve faluvezető, ha ígérgetnie kell, akkor nagy baj van – mondta Hajnal Gábor. Hozzátette: 100 százalékban nincs képben Földeák ügyeit illetően, de azt gondolja, hogy ennyi idő rutinjával a háta mögött megválasztása esetén megbirlkózik majd a feladattal.

– Tudom, mit szeretnének a földeákiak, tudom, mi az ami fontos számukra, ahogy azt is, hogyan lehet azt elérni. A legfontosabb a földeákiak véleményének figyelembevétele, a velük való bánásmód kapcsolattartás volna. Én az emberek közé megyek, velük élek, nem pedig egy zárt külön világban, ahogy talán a jelenlegi polgármester él most, kicsit elkülönülve a településtől. Legalábbis a választók egy része így látja.
Hajnal Gábor elmondta: döntésekor számolt azzal is, hogy a két (polgármesteri)szék közt akár a földre is ülhet, ha nem választják meg.