Makó

Összehozza a fiatalokat a makói Hypnose Weekend


Bojtor Boglárka – Makó

– Ahogy a sörfesztivál is megszűnt, nem volt olyan rendezvény, melyen a makóiak megmozdulnának. Ezért ütött szöget a fejünkbe a fesztiválszervezés gondolata – mesélte Károlyi Zoltán. – Ketten Debreczeni György barátommal szervezünk mindent. Az összes munkatársunk baráti alapon csapódott hozzánk, itt mindenki mindenkit ismer. Jó, hogy nem csak az üzleti kapcsolat miatt dolgozunk együtt, így az előkészület hangulata is teljesen más.

A helyszínt el sem lehet téveszteni.

– A régi helyszínt most újították fel, de már eredetileg sem oda terveztük a Hypnose-t. Nekünk nagyon fontos, hogy a lakosság minél kevesebbet érezzen az egészből. Ahogy növekszik a fesztivál népszerűsége, az önkormányzat is támogat bennünket, ezért megkaptuk a szabadstrand területét – mesélte Debreczeni György.  

A fesztivál népszerűsége valóban növekvő tendenciát mutat, tavaly már Szegedről, Szentesről, Kiskunhalasról, sőt Budapestről is érkeztek bulizni vágyó fiatalok. A szervezők ahogy tudnak, segítenek szállást találni, de a sátrazás lehetősége is biztosított. Az igazi fesztiválhangulathoz pedig nem hiányozhat a nappali fürdőzés sem, ami most biztosított és karszalag nélkül élvezhető.  Az amatőr szervező csapat a Hagymaháznak is nagyon sokat köszönhet jó tanácsok terén.

Fiatalok egy csapata.

A fesztivál drogellenes jellegére tekintettel együttműködnek a Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrummal. Már a bejáratnál szórólapokkal várják a bulizókat és egy külön sátorban szexuális felvilágosítást tartanak, valamint ismeretterjesztő tesztekkel segítik a fiatalokat. A kérdőívben olyanokra keresték a választ, hogy mi a dizájndrog, lehet-e  tudni, hogy mi van benne, stb. A kitöltők apró ajándékok közül választhattak.

A sokak által várt Badgirls már tavaly is kezet fogott a szervezőkkel és annyit mondott, hogy le a kalappal. Ez elég hízelgő, hiszen a srácok sok helyen megfordultak már. Persze a partizók véleménye is ugyanilyen fontos.
– Harmadjára vagyok itt és m ost isazért jöttem, mert az eddigieken is jól éreztem magam – mondta Szabó Pálma. – Nekem a pénteki nap DJ-i tetszenek, ezért ma jöttem. Tetszik, hogy a szabadban vagyunk és sok régen látott ismerőssel találkozom.

– Mindig itt vagyunk, nagyon szeretjük ezt a zenei stílust, kedvencünk a Badgirls, Rob!n, és a SanFransiscoBeat – osztotta meg Rácz Vivien és Hepp Anita. – Tavaly voltunk a Soundon, idén Sándorfalván és a Körös-toroki Napokon.
Papós Tímea szintén imádja a Hypnose Weekendet, de annyiban változtatna, hogy háromnapossá tenné azt. A korábbi partikon is részt vett, szeret a szabadban bulizni, itt sokkal több ember elfér. Ez a kedvenc zenei stílusa és elmondása szerint ezért sokan drogosnak nézik, de ez egy rossz sztereotípia. Szerinte aki megszállott és élvezi a zenét, az józanul is tud bulizni rá.

– Sokkal jobb a buli, ha a szabadtéren van és ismerősökkel vagy körülvéve – mondta Tóth-Kása Réka és Laurencsik Enikő. Réka szerint ez a fesztivál olyan érzéseket kelt benne mint a KTN. Szerinte a zene ami szól, nem drogos zene, de aki csak azzal élvezi, hát csinálja és majd látja a következményeit. A lányok Androt várják a legjobban.  

Ma este tízkor újra kinyílnak a kapuk. Az est házigazdája DJ Lennard lesz, de a lemezjátszók mögé áll majd Andro, Handaba, Rob!n és PPalms is.

Képek a tegnap esti buliról: