Hírek

Háromszor is homlokon vágta, majd kirabolta volt élettársát


Önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt tegnap 30 napra előzetes letartóztatásba került az a férfi, akit vasárnap vett őrizetbe a tett elkövetését követő negyedórán belül a rendőrség.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség azért kezdeményezte P. S. előzetes letartóztatását, mert megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy augusztus 3-án 16 óra 40 perc körüli időben ittas állapotban megjelent Hódmezővásárhelyen a volt barátnőjénél, akit több alkalommal felszólított, hogy adja meg tartozását, holott a sértett valójában nem tartozott neki. A sértett ijedtségében kiszaladt az utcára, majd beült az egyik ott parkoló személygépkocsi jobb hátsó ülésére, ahova a gyanúsított követte.

Ezt követően P. S. gyanúsított behajolt az autóba, majd ismételten több alkalommal pénzt kért a sértettől, mely felszólításnak azzal adott nyomatékot, hogy a sértettet három alkalommal a homlokánál megütötte. A gyanúsított közben megpróbálta erőszakkal lehúzni a sértett arany karikagyűrűjét, amely nem járt sikerrel, míg végül kitépett a sértett kezéből egy nejlonszatyrot az abban lévő iratokkal, egy 1000 forint értékű pénztárcával és 1500 forinttal, majd a helyszínről távozott. A sértett 8 napon beül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

P. S.  többszörösösen büntetett előéletű, nagyobbrészt vagyon elleni bűncselekmények miatt, a terhére rótt jelen bűncselekményt ugyancsak vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt, röviddel végrehajtandó szabadságvesztésre ítélése után látszik megvalósítani, ezért megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el.

A bíróság végzését az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett.