Hírek

Barikádot barkácsoltak a Bolygó utca sarkán


A rendőrség ügyeletére még március 8-án 2 óra 15 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Szegeden a Rév és a Bolygó utca sarkánál 3 fiatal „barikádot” emelt az úton. A helyszínre irányított járőrök összesen 15 darab 2 méter hosszú gerendát és 2 kukát találtak az úton keresztbe fektetve.

A kukából is úttorlasz lett.

A rendőrök a bejelentőtől kapott személyleírás alapján a helyszín közelében elfogtak 3 fiatalkorú fiút, akiknek a cipőjük saras, kezük pedig koszos volt. Először mindent tagadtak, de végül bevallották, hogy a házibuli végeztével kiültek a Gyöp sor előtti játszótérre. Vallomásuk szerint ezután „elszabadult valami bennük”, ezért az oszlopokat és a kukákat is kirugdosták, majd „barikádot” emeltek belőlük. A bűncselekménnyel 284 ezer 500 forint kárt okoztak.

A torlaszhoz felhasznékt dolgok – már beszedve. Fotó: police.hu

A három fiatalkorú ellen a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettének, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének és rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Szegedi Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal a fiatalkorúak ügyészének megküldte.

MH-CSMRFK