Makó

A magyar rendőrök is keresik a Szerbiában eltűnt 15 éves lányt – Ön nem látta?


A 15 éves szabadkai lány a nagyszüleihez utazott, hogy náluk töltse a nyári szünidő egy részét. Július 25-én este a barátaival a kistelepülés sportpályáján találkozott. A lány nem sokkal éjfél után távozott onnan. Ezt követően azonban már nem látta őt senki.

A Magyar Szó értesülései szerint Tijana korábban sosem késett el, mindig a megbeszélt időpontban ért haza, vagy szólt, ha később érkezik. Ezen az estén azonban nem csörgött a telefon.

A nagyszülők aggódni kezdtek, amikor a lány nem vette fel a mobiltelefonját. A barátaival együtt indultak el megkeresni Tijanát. Az ismerősök tudták, hogy a lány a sportközpontba ment visszaadni egy kölcsönkért pulóvert, így oda mentek először. Az épület melletti patak partján találtak egy fehér tornacipőt, ami a barátok állítása szerint Tijanáé volt.

A szerb rendőrség adatai szerint a lány Magyarországon van. Mobiltelefonját állítólag hazánkban, a határ közelében használta utoljára.

A szerb hatóságok hétfőn keresték meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot, a lány eltűnése ügyében a Bajai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást.