Hírek

Remek eredményekkel büszkélkedhetnek a makói crossfitnessezők


Bojtor Boglárka – Makó

Sokan az egészséghez életmódhoz tartozó sportot végzik így, de akad egy kemény mag a csapatban, akik sűrűn járnak versenyekre és szép eredményeket érnek el ott.

– A versenyzőknek bontott edzéseket tartunk, ami magában foglalja a versenytechnikát, a súlyemelést, és az ún. WOD (Work Out of the Day) edzéseket. Ezek a nagy ismétlésszámban végzett különböző gyakorlatokat takarják. Heti egyszer súlyemelő szakedző, Horváth Attila is kijár hozzánk – mondta Sipos András, aki keményen megdolgoztatja a versenyzőket, de a csak hobbiból járókkal is keménykezű. – Szerencsére a Hungarian Cross Challenge munkájának és szervezésének köszönhetően évről évre növekvő létszámmal  színvonalas nemzetközi szintű versenyeken mérettethetünk meg- tette hozzá.

Fontos a szigorúság minden edzésen, így kerülhetők el a sérülések. Az edzők célja, hogy elsősorban a helyes technikát tanítsák meg, így minél jobb eredményeket érhetnek el sérülésveszély nélkül.

– Mindenkivel folyamatosan edzünk, nem versenyekre készülünk, hiszen a feladatokat is két héttel korábban kapjuk meg – mesélte Kiss Gergő, az egyik edző. – Van egy versenyidőszak májustól, az előtte lévő hónapokat pedig alapozó időnek nevezzünk, az intenzitásban alig észrevehető a különbség – avatott be Gergő.

Ha valaki érzi magában a bátorságot, akár egy év edzés után is kiállhat bizonyítani. Mindenki fejlődő állapotban van, a cél, hogy a saját rekordjaikat megdöntsék.

– Már két éve versenyzek, ez a sport annyi gyakorlatból áll, hogy nem lehet megunni – mondta Szűcs Erika, aki maga is tart edzéseket. – A legutóbbi versenyem nagyon megviselt, nehezek és hosszúak voltak a feladatok és kánikula is volt. Ennek ellenére meg vagyok elégedve a helyezésemmel. A jövőben az a célom, hogy nemzetközi versenyeken is bejussak az első tíz helyezett közé. A következő megmérettetésem októberben lesz, augusztusban pedig súlyemelő versenyre készülök – mesélte.

– 2012 novemberében kezdtem edzésekre járni, az első versenyem pedig 2013 májusában volt, ahol harmadik lettem. Sérülés miatt sajnos abba kellett hagynom a sportot, de idén márciusban visszatértem – újságolta Sándor Lilla. – Azóta négy versenyből hármat megnyertem. A célom az, hogy nemzetközi megmérettetéseken is elinduljak és ezt két éven belül meg szeretném valósítani.  Mindez rengeteg munkával, és lemondással jár, de nekem megéri, ez a sport számomra már nem csak egy hobbi. Imádom a versenyeket, amikor felállsz a dobogó tetejére, akkor  döbbensz rá, hogy miért éri meg a kitartó munka. Csak neked tapsolnak, és minden szempár rád szegeződik, ez egy felbecsülhetetlen érzés – mesélte.

A crossfitterek idén rengeteg szép eredményt értek el, ami –  reményeik szerint – ősszel csak gyarapodni fog.

+++

HCC Crosstraining kids, junior és felnőtt verseny, Budaörsi SportFest Koósz Nóra női junior kategória II.hely ,Dékány Szilvia Cross Női felnőtt IV. hely,  Zsikai Ádám kategóriájában I. hely , Frőhling Gergő kategóriájában II. hely.
HCC CrossMajális 2014. (első forduló) Szűcs Erika Női RX(pro) II.helyezés,Sándor  Lilla Női Open III. Hely, Szalai Károly Férfi Open IV.hely , Babolek Alexandra Női Open IX. hely,   Sipos András Férfi RX XXI. hely.
HCC Cross and Lift Akadálypályás verseny : Szűcs Erika NŐi RX III.hely, Sándor Lilla női OPEN I. hely ,Szalai Károly Férfi OPEN V hely,Sipos András Férfi RX V. hely
.
FreeBody Cross Challenge Szeged: Klembucz Mónika I. hely, Vári Judit III. hely, Kelemen  Anikó V. hely, Rakity  Aurél V. hely, Bojtos Dániel VII. hely.

További képeink: