Hírek

A földön húzta a 76 éves sértettet


A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint tegnap reggel 8 óra 38 perkor Szegeden a Csongrádi sugárút és az Ág utca kereszteződésénél egy akkor még ismeretlen nő megtámadott egy padon ülő idős asszonyt. A táskájánál fogva a földre rántotta, majd a járdán húzta a 76 éves sértettet. A néni nem engedte el a táskáját, ezért az elkövető a helyszínről elmenekült. Az asszony 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett el.

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a bejelentést követően néhány órán belül megállapította a gyanúsított személyazonosságát.  A rendőrök keresni kezdték a támadót, majd az esti órákban a bűncselekmény helyszínéhez közeli ABC-ben, vásárlás közben elfogták.

Kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett.  Egy ATM-nél figyelt fel a sértettre, aki utána vett fel készpénzt az automatából. Tettét azzal indokolta, hogy nem érkezett meg reggel a fizetése és így akart pénzt akart szerezni.

R. Béláné ellen a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. A nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek az előzetes letartóztatására.

 MH-CSMRFK