Makó

Farkas Éva kikéri minden makói véleményét


– Nagyon sokan megkerestek azóta, hogy nyilvánosságra került, hogy a Fidesz polgármesterjelöltje vagyok. Közös ezekben a megkeresésekben, hogy kiderült belőlük, a makóiak változást szeretnének a város vezetésében. Épp ezért a választásig hátralévő időben minél több makóival szeretnék beszélni, hogy meghallgassuk és meghalljuk egymást szavát – mondta Farkas Éva ma reggeli makói sajtótájékoztatóján.

 A Fidesz makói polgármesterjelöltje ezért hétfőtől véleménykérő levéllel keres meg minden makóit, azt tudakolva, hogy mivel elégedettek, miben szeretnének változtatni.

– Konzultációs levéllel fordulunk minden makóihoz, hogy véleményeik, valamint a város értékei és kincsei felszínre hozatalával dolgozzuk ki a választási programunkat. Ha megnyerjük a választást,  ezt a programot meg is akarjuk valósítani – mondta,

A hétfőtől a postaládákba kerülő konzultációs csomag egy levélből levél, egy a közelmúltban felvetődött kérdésekkel foglalkozó kérdőívből, illetve egy válaszlevél, melyet ingyenesen vissza lehet küldeni. A levél címzettje Farkas Éva Erzsébet, aki azonos a Fidesz polgármesterjelöltjével. Mint elmondta: az Erzsébet névvel különbözteti meg magát a városban élő másik Farkas Évától.
– Makón is elkezdődött a változások ideje, de csak együtt változtathatunk! hangsúlyozta a polgármesterjelölt, aki számít arra, hogy mindenki nyíltan elmondja a véleményét. Arra kért mindenkit, hogy vitassa meg, és küldje vissza a konzultációs levelet, melyre nem szükséges nevet és címet írni.

Ezt a konzultációs csomagot juttatják el minden makói postaládába.

– A visszahozott kérdőíveket összesítjük, s az eredményt augusztus végén mindenkivel megosztjuk – ígérte. A levél egyébként is megjelenik a jelölt Facebook oldalán is, ahol online is ki lehet tölteni.

A negyedóra alatt kitölthető íven egyébként kétféle kérdéstípus szerepel. A 6 választható kérdés között a város fejlődésével, a vezetésével/irányítására, az érdekképviselettel, a munkalehetőségekkel, a fiatalok lehetőségeivel és közterületekkel kapcsolatosak szerepelnek.
Az egyetlen kifejtendő kérdésben pedig megírhatják a makóiak, hogy mi az, amin változtatni szeretnének, mi a szükséges a városi élet folytatásához.

– A jelenlegi városvezetés szűk körben hoz döntéseket. Mi nem csak új döntéshozókkal, de új módon is szeretnénk irányítani a várost. A makóiak jó egészségügyi ellátást, közoktatást, városvezetést, a vállalkozók és civil szervezetek nagyobb mértékű befolyást akarnak a város irányításába.

Farkas Éva a jelenleginél sokkal nyitottabb, bizalom alapú várospolitikát szeretne folytatni, mert hiszi, hogy Makót csak úgy lehet irányítani. ha a helybéliek meghallgatják egymást, s figyelembe veszik mindenki véleményét, ugyanis csak akkor tudnak a közös ügyekben érdemben cselekedni.

Lázár János miniszter és a kormány is támogatja Farkas Éva polgármesterjelölt megválasztását.

– Mindig azt kell nézni, ami összeköt bennünket és nem azt, ami elválaszt és széthúz – hangsúlyozta a Fidesz polgármesterjelöltje, aki szerint Makó többre képes és többre érdemes. Farkas Éva bízik abban, hogy hosszú idő után sikeressé teheti a várost Ehhez kérdi a konzultációs levéllel a makóiak segítségét.

– Azért szeretnék a város polgármestere lenni, hogy minden makóit szolgáljak, s mindenkivel közösen dolgozzunk és a város ügyei a nyilvánosság előtt folyjanak hangsúlyozta Farkas Éva, a Fidesz makói polgármesterjelöltje, aki úgy látja nagy lehetőség áll Makó előtt, azzal, hogy a Fidesz helyi jelöltjei maguk mögött tudhatják Lázár János kancelláriaminiszter, a térség országgyűlési képviselője és a kormány támogatását is.