Makó

Már átadása előtt népszerűvé vált a Petőfi park futópályája


Bojtor Boglárka – Makó

A futás az egyik legjobb sport, minden testrészt átmozgat,  és ingyen van. Felszerelés sem kell hozzá, elég egy jó cipő. A hamarosan átadásra kerülő makói futópálya építésének kezdetén sokan kíváncsian várták a végeredményt. Akadt olyan hölgy, aki kerékpárútnak nézte, nem is értette annak értelmét. Szerencsére ez ritka, és sokan egyből felismerik a középen fehér vonallal elválasztott futóknak kialakított kanyargós utat.

– Régen futottam, most szeretném újra elkezdeni. A pálya nagyon jó, örülök, hogy mostantól nem kell sárban futni – mesélte B. Molnár Zoltán. – Kellett már ez a városnak, remélem az állapota ilyen jól megmarad, és nem teszi tönkre senki – mondta Zoltán, aki heti 2-3 alkalommal tervezi, hogy kijön majd futni.

A bemelegítéshez, és a nyújtáshoz ott lesz majd a fitness játszótér is. Itt is, és a futópályán is alapvető szabályokat kell betartani majd azért, hogy mindenki épségben érjen haza a napi edzésről. Várhatóan az esti órákban lesz a tumultus, ha hűl egy picit a levegő.

Futók a speciális burkolatú pályán. Egyre többen lesznek.

– Öt éve kézilabdázom, inkább salakon szoktam futni, de ez a puhább talaj is nagyon jó. Eddig a töltésre mentem, örülök az új pályának, hiszen kétnaponta futok – mondta Ujvári Dorottya.

– Bicajozni szoktam és szeretek edzőterembe járni. A jövőben futni is fogok, heti kétszer tervezem. Kanyargós a pálya, de teljesen jó – közölte véleményét Kiss Tamás. – Jót tesz majd az embereknek, hogy a természetben, nyugodt környezetben sportolhatnak – tette hozzá.

A különleges puha futást biztosító pálya 500 méter hosszú, kétszer egy méter széles. A mellette készülő felnőttjátszótéren lesz lehetőségük a sportolni vágyóknak az erősítésre, bemelegítésre, itt ugyanis erre alkalmas sporteszközöket helyeznek el. A létesítményt térfigyelő kamerák figyelik majd.