Makó

200 ezret kap aki feladja a bolti rablót


A Szegedi Rendőrkapitányság eljárást folytat rablás bűntette elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy ismeretlen férfi bement Szegeden, a Csongrádi sugárúton lévő egyik élelmiszerboltba július 23-án 21 óra 15 perc körüli időben. Az arcát maszkkal eltakaró elkövető az alkalmazottat a nála lévő késsel a bevétel átadására kényszerítette. A sértett próbált ellenállni, de az elkövető a kasszában lévő készpénzt erőszakkal elvette, majd helyszínről elmenekült.

Az elkövető egy körülbelül 185-190 centiméter magas, vékony testalkatú, 20-30 év körüli, barna szemű férfi. Az elkövetéskor fehér pólót, „khaki” alapszínű és keresztben fekete csíkos, kapucnis felsőt, világos színű hosszú nadrágot és fekete sportcipőt viselt. Az arcát egy fekete maszkkal takarta el. Az elkövetéshez 18-20 centiméter pengehosszúságú kést használt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200 ezer forint díjat tűzött ki a nyomravezetőnek. A díj annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A Szegedi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 62/562-423-as telefonszámon, vagy tegyen bejelentést a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, illetve névtelensége megőrzése mellett tárcsázza az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számát (h-cs: 8-16, p: 8-13).

MH-CSMRFK