Makó

Következő fellépésén már saját dalt is előad a Ma-Rock


Bojtor Boglárka – Makó

-A nevünk apukám ötlete volt, hiszen nagyon kreatív- mesélte Juhász István. – Ez egyrészt tükrözi az irányultságunkat, de szimbólumként is szolgál, hiszen csak négyen dolgozunk a zenekarért.

A Ma-Rock zenekar idén télen alakult, ekkor még csak három tagból állt; Juhász István, Nagy Tamás és Urbancsok Marcell személyében. Találkozásukban nagy szerepe volt a fiúk gitártanárának, ugyanis ő ajánlotta őket egymásnak. Jól megvoltak így is, de hiányzott még valami a tökéletes hangzáshoz, így csatlakozott márciusban Varga Benjamin, aki iskolai keretek között klasszikus dobot tanul, de ebben a stílusban is sokat fejlődött már társai szerint.

-Rock és blues stílusban játszunk, eddig feldolgoztuk más zenekarok számait,többek közt a Beatrice, és a Hobo Blues Band slágereit – mondta Marcell. – Első saját dalunk a Mondd mért nem szereti a korosztályom a bluest nemrég lett kész. Mostantól több saját szerzeményt szeretnénk írni -tette hozzá Tamás.

Nagy Tamás (szólógitár), Juhász István (ének és basszusgitár), Varga Benjamin (dob), Urbancsok Marcell (ritmusgitár).

A srácok minden pénteken Istvánék  „dühöngőjében” próbálnak. Bevallásuk szerint kicsit össze kell rázni a csapatot, mert sok volt a nyaralás, ezért most keményen belevetik magukat a zenélésbe, amit imádnak. Tehetségkutatón a jövőben sem gondolkoznak, mivel nem vágynak pár hetes országos ismertségre, és szerintük a stílusuk sem odavaló. Azt mondták úgy szép a siker, ha egy banda tisztességesen küzdi fel magát. Inkább Makón és annak térségében szeretnék szórakoztatni közönségüket, akár falunapokon, nagyobb rendezvényeken. A Ma-Rock zenekar három tagja jövőre gimnáziumba jár majd, de így is mindent megtesznek majd azért, hogy egy próba se maradjon ki.

Eddig három fellépésük közül kettő iskolai volt, ahol nagyon jól érezték magukat. Úgy gondolják, a közönségnek is tetszett a  produkció. Megalakulásukkor családjaik és barátaik is mellettük álltak és azóta is támogatják őket.

– Az osztálykiránduláson elénekeltem a társaimnak az egyik dalunkat zenei alap nélkül, és úgy is élvezték – mondta lelkesen István, az énekes.

A fiúk közt jó barátság alakult ki, koncertekre mindig közösen járnak. Előfordul hogy egy-egy próbájuk akár öt órásra elnyúlik, persze ebben a  zenélésen kívül a bohóckodás is benne van, ami elengedhetetlen a csapatmunka eredményességéhez.