Hírek

Népszerű a négyévszakos sportpálya Makón


Bojtor Boglárka – Makó

-Naponta eljövök ide, általában kosarazni szoktam – mondta Ács Tibor. – Állandó társaságokkal találkozom itt sokszor, bár múltkor szegedi barátaim is eljöttek megnézni a pályát. Legtöbben kosaraznak vagy gördeszkáznak, és ismerkedés szempontjából sem egy rossz hely – mesélte. – Egyedül a világítást kellene valahogy megoldani, hiszen a forró nyári napokon inkább este lesznek erre sokan. Valamint a deszkások biztosan örülnének egy-két rámpának, korlátnak.

A városnapon átadott pályán van streetball, ping-pong, és még tollaslabdázni is lehet, de BMX-eseknek is tartogat lehetőségeket. Aki pedig csak nézni szeretné a sportolókat talál magának helyet a padokon. A tinédzserek szerint jó helyszín ez az ismerkedéshez, ki tudja lehet már életre szóló szerelmek szövődtek a sportpályán.

– Szeretek itt, de jobban örülnék a Petőfi parkban egy gördeszka pályának, ami esztétikailag se rontaná a terület szépségét. Sokan deszkáznak, BMX-eznek, rollereznek a városban, biztosan lenne igény rá – mondta Németh Gergely.

Az extrém sportolók inkább este veszik birtokukba a területet. Előtte a fiatalabb gyerekek, és családok aktív kikapcsolódásának színhelye.

– Örülök, hogy van kosárpalánk, nagyon szeretek dobálgatni, akár heti háromszor is kijövünk ide a családommal, ha az idő engedi- mondta Kis-Jakab Péter. – Nagyon igényes a terület, tudtommal a városban nem lehet máshol streetballozni. A két kisfiam általában focizik, amíg én kosarazok, nagyon jó családi program ez a kis sportolás. Szerintem sokkal több lehetőség van még ezen a pályán, mint amire kihasználják- mesélte. – Egyedül az ivó kutat hiányolom, és a pálya szélére több világítás kellene- tette hozzá.