Hírek

Bújócska, fogócska, és a pancsolás a makói gyerekek kedvence nyáron


Bojtor Boglárka – Makó

-A nyáron már három táborban voltam, az első a fotó- és videó tábor volt, ahol megtanultuk a fényképezőgép, és a kamera használatát, és a photoshop kezelését- mesélte Mészáros Zsóka. – A második táborom a kézműves tábor, a harmadik pedig a jobb agyféltekés rajztanfolyam volt, a Bartók iskolában- tette hozzá lelkesen. – Egyik hétvégén nálam aludtak unokatesómék, a másikon pedig én mentem hozzájuk, és a SunCity-re is ellátogattunk. Nyáron, ha jó idő van, általában az udvaron játszom a cicáimmal, a nyuszimmal, és a kutyámmal. Ha rossz, esős idő van bent tévézek, számítógépezek, és a hörcsögömmel játszok, vagy rajzolok- mondta Zsóka, aki nagyon szereti az állatokat. –Hobbim az úszás, ezért az edzéseket nyáron sem hagyom ki. Ezek mellett még a Pál utcai fiúkat olvasom, amit a suliban adtak fel kötelező olvasmánynak.

A táborok megterhelik a szülők pénztárcáját, de egy bébiszitter se lenne olcsóbb, így pedig még játszva új dolgokat is tanulhatnak. Legtöbbször azonban a nagyszülők felügyeletére bízzák a gyerkőcöket. E mellett persze a fürdőbe járás, és a Maros-parti mókázás sem maradhat ki a fiatal lakók nyári mindennapjaiból. Sokan nyaralni is elmennek, vagy éppen a közelben kirándulnak pár napot.

– Szeretek motorozni, aszfalt krétázni, és a kiskutyámmal játszani-mesélte a még ovis Gesztesi Csenge. –Le szoktunk menni a Maros-partra is, ahol pancsolunk, de a kalandparkot is szeretem. Ha esik az eső bent vagyok, kifestőzök, kirakózok vagy nézem a kedvenc mesémet, a Barbie-t. Nyáron mamával is sokat vagyok-mondta Csenge, aki a játszótereket is imádja.

– Hárman vagyunk testvérek, a lakásban általában kártyázunk, társasozunk, olvasunk vagy számítógépezünk. Jó időben az udvaron rollerezünk, biciklizünk, görkorizunk. Az unokatestvéreinkkel mindig jókat bújócskázunk és fogócskázunk. Táborozni most nem volt kedvünk- mondta N.Eszter. – Idén sajnos a nyaralás kimarad, mert hamarosan költözünk. Várom a sulit, meg nem is. A tanulás annyira nem hiányzik, de a barátnőim már nagyon – tette hozzá Eszter, aki nyár végéig azt a célt tűzte ki magának, hogy befejezi a könyvet, amit elkezdett.

– Otthon focizunk, tévézünk, gépezünk, vagy kártyázunk, kedvencünk az UNO, és a Csapd le csacsi – mondta Engedi Márk és Krisztián. A fiúk imádják a labdát, a fociedzéseket most se hagyják ki. A VB-t is végigizgulták. A srácok voltak foci- és lovas táborban, Krisztián pedig egy hétig igazi bicajosként is kipróbálta magát. Ezeket nagyon élvezték, hiszen újra találkozhattak az összes barátjukkal. Krisztán azt is elmesélte, hogy apukájával múlt héten Hajóson kirándultak, és Soltvadkerten fagyiztak. A testvérpár nagyon várja már az idei igazi nyaralást, ami Kaposváron lesz. A fiúk nyáron sosem unatkoznak, mindig kitalálnak valamit, ha ez sem sikerül, anyukájuk megoldja a helyzetet.