Bojtor Boglárka – Makó

Az intézmény korszerűsítése két nyertes KEOP pályázatnak köszönhető, így napelemes rendszer kiépítésére, és épületenergetikai fejlesztésre kerül sor. A megújulás már elkezdődött, a régi épületen történő munkálatok 45 millió forintból valósulnak meg, melyhez a fenntartó tizenöt százalékkel hozzájárul, az új épület korszerűsítése pedig 50 millió forintot igényel.

 

Megújul majd a homlokzat, és új, korszerű nyílászárókra cserélik a régieket. A rengeteg szigetelőanyag még csak az udvart „díszíti”, de szeptemberre már a falakon lesz. A födémnél is szigetelnek majd, így még több energiát megtakaríthat majd az iskola. A tetőre kerülő napelemek pedig az épület egy részének áramellátását fedezhetik a jövőben. A projektnek a környezettudatossági szemléletfejlesztésben is nagy szerepe van, a tanulók megtapasztalhatják a megújuló energia fontosságát.  Az átadás szeptember közepére várható.

A látványtervet már télen felfedték, ennek ellenére az izgalom nem csillapodott, mindenki kíváncsian várja az eredményt, és nagyobb kedvvel indul majd az iskolába szeptembertől.

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest