Hírek

Megújult iskolába járnak majd a SZIGNUM diákjai szeptembertől


Bojtor Boglárka – Makó

Az intézmény korszerűsítése két nyertes KEOP pályázatnak köszönhető, így napelemes rendszer kiépítésére, és épületenergetikai fejlesztésre kerül sor. A megújulás már elkezdődött, a régi épületen történő munkálatok 45 millió forintból valósulnak meg, melyhez a fenntartó tizenöt százalékkel hozzájárul, az új épület korszerűsítése pedig 50 millió forintot igényel.

 

Megújul majd a homlokzat, és új, korszerű nyílászárókra cserélik a régieket. A rengeteg szigetelőanyag még csak az udvart „díszíti”, de szeptemberre már a falakon lesz. A födémnél is szigetelnek majd, így még több energiát megtakaríthat majd az iskola. A tetőre kerülő napelemek pedig az épület egy részének áramellátását fedezhetik a jövőben. A projektnek a környezettudatossági szemléletfejlesztésben is nagy szerepe van, a tanulók megtapasztalhatják a megújuló energia fontosságát.  Az átadás szeptember közepére várható.

A látványtervet már télen felfedték, ennek ellenére az izgalom nem csillapodott, mindenki kíváncsian várja az eredményt, és nagyobb kedvvel indul majd az iskolába szeptembertől.