A csatornázást követő helyreállítás befejezésével vált lehetővé idén az évek óta elhalasztott járdaprogram megindítása. A munkálatok során mintegy 460 millió forintból több mint 31 kilométer járda kap új burkolatot. A települési képviselők által javasolt utcák száma az első ütemben 79, a második ütemben 32 volt. Az első és második ütem befejezésének határideje ez év szeptembere – mondta Buzás Péter.

Kovács Krisztián építésvezető közölte, jelenleg 11 utcán folyik a kivitelezés, amelyhez nem csak térségi alapanyagokat, így marosi homokot, de helyi munkavállalókat is igénybe vesznek a városból és a térségből. Cége műszakilag megfelelő, a lakosoknak is tetsző munkát akar kiadni a kezéből.

Buzás Péter közölte, a kivitelezés minőségét a szennyvízcsatornázás utáni helyreállításhoz hasonlóan a városháza több mint 20 férfi munkatársa felügyeli. A kétfős brigádok rendszeresen bejárják az építés alatt lévő területeket és a műszaki osztály által kimunkált szempontrendszer alapján jegyzőkönyvezik a munkálatok megfelelőségét. Az általuk tapasztalt hibákat, ha jogosak, a kivitelezőnek javítania kell. De kezelnie kell az esetleges lakossági panaszokat, amelyeket a városháza központi számára, azaz a 511-800-as telefonszámot bárki hívhatja panaszával. A telefonközpontos mindig az érintett utcáért felelős kollégához kapcsol, aki jegyzőkönyvezi az utcáját érintő lakossági panaszokat is. Az építkezésről, a kivitelezőnek minden esetben még a munkálatokat megelőzően kell értesítenie az érintetteket.

Makó polgármestere elmondta:, a csatornázás utáni helyreállítás mellett folyik a makói utak aszfaltozása is, mely minőségét szintén ellenőrzik a városháza munkatársai, így igaz lesz a szennyvízcsatornázás kivitelezőjének elismerő mondata: „ilyen alapossággal ellenőrzött beruházást még nem adtak át”.

Makón összesen 2100 millió forintból az utak 90%-a kap új aszfaltot. Ezt a helyreállítást az eredeti pályázatból kihúzta a brüsszeli döntőbizottság, csak egy sikeres EU-önerő alapos pályázattal került vissza a projektbe. Az elkészült aszfaltszőnyeg 15 helyszínen megsüllyedt, ezeket természetesen a kivitelezőnek javítania kell – tette hozzá a polgármester.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest