Hírek

Névtelen levél miatt vizsgálódtak a makói gyeptelepen


Korom András – Makó

Nem jegyezték fel a makói gyeptelepre bekerült kutyákról, hogy azok kis- közepes- vagy éppen nagy termetűek. Pedig ezen fontos körülmény ismerete nélkül lehetetlen megbecsülni, hogy a befogott kutyák mennyi tápot fogyasztottak el. Így eshetett meg, hogy a makói gyeptelepen tavaly papíron 50 százalékkal több fogyott belőle, mint az előző esztendőben. Szintén ennyivel lépték túl az üzemanyag fogyasztást és a céges telefonok számlái is magasabbak voltak, okkal: azokkal magánbeszélgetéseket is folytattak – tudtuk meg a cég ügyeibe belelátó, magukat megnevezni nem kívánó forrásoktól.

Hogy a gyeptelepen tavaly nem ment minden rendben, azt bizonyítja, hogy mindezek miatt belső ellenőri vizsgálat is zajlott, mely nem csak ezeket tárta fel, de azt is, hogy a kutyatápot úgy vásárolták az egyik helybéli szaküzletből, hogy annak mennyiségét a boltban a vásárláskor egy kockás füzetbe írták be, majd a cég a számlát ezen adatok alapján fizette ki. Ráadásul a céges telefonok számlái is magasnak találtattak, kiderült, hogy  azon a dogozók nem csak egymást hívták, de magánbeszélgetéseket is folytattak.
Úgy tudjuk, hogy a belső ellenőrzés nem csak ezt tárta fel, de azt is megállapította, hogy túlzó volt a kutyatáp felhasználása az előző esztendőben. Ráadásul valóban nem vezették, hogy a gyeptelepre begyűjtött ebek milyen testméretűek – a kisebbek ugyanis töredékét eszik mint a nagytestűek.

Borzas kutya a gyeptelepen az etetőtállal. A kisebb kutya kevesebbet eszik. Fotó: Facebook

Hírlik, hogy az is meglepte az ellenőröket, hogy az ebrendészeti telep nem csak kutya, de macskaeledelt is vásárolt. Igaz – információnk szerint – végül megállapították, hogy oda macskák is kerültek. Ráadásul az sem derült ki pontosan, hogy mennyi kutyatápot vásárolt a cég, és mennyit kapott adományként.
Úgy tudjuk, hogy minderre azután derült fény, hogy a városházának írt névtelen levél nyomán munkához látó belső ellenőrök leltárt rendeltek el a telepen.

Azt tudni kell, hogy a makói gyeptelepre nem csak a városban befogott ebeket szállítják ki, de annak dögkonténerébe kerülnek azok az állati maradványokat, melyeket a város környéki utakon gázolnak el a járművezetők.
A feljelentő egyébként talán a túlzott üzemanyag fogyasztás okaként jelölte meg, hogy a cég dolgozói céges kocsival nem csak céges ügyekben furikáznak, de azzal járnak ebédelni is az egykori Zöldérthez.

Megkérdeztük a makói városházától hogy véget ért-e a belső ellenőrzés a gyeptelepen, konkrétan mi lett az eredmény, és mit javasoltak változtatni, beleértve ebbe a kutyák súlyának becsülését, és a kockás papír megszüntetését.

– Az ügyvezető igazgató munkájának segítése érdekében vizsgálták meg a polgármesteri hivatal munkatársai a gyepmesteri telep működését. A szabályoknak való precízebb megfelelés érdekében javasoltak változtatásokat az ügymenetben, amelyeket az igazgató elfogadott – kaptuk a meglehetősen általános és semmitmondó választ ez ügyben.