Makó

Balesetveszélyes eszközök a Petőfi park játszóterén


Bojtor Boglárka – Makó

– Az unokáim nem makóiak, de nagyon szeretik a Petőfi parki játszóteret. Jó, hogy van kisebbeknek, és nagyobbaknak való rész. A kis csúszda alatti részt fel kellene tölteni homokkal, mivel játék közben nagyon kiásták, így leérkezéskor keményre esnek- mondta Sarró Ferencné. – A nagyobb részen is szükség van egy-két javítási munkára, de ezek ellenére kellemes a környezet, szeretünk nagyon ide járni. A nyári melegben is hűvöst tartanak a nagy fák – folytatta. – Örülünk annak is, hogy újra van őr a parkban, épp az előbb küldött messzebb egy dohányzó hölgyet – tette hozzá a nagymama, aki már csak az ivási lehetőséget hiányolja a területről.

– Ritkán járunk ide, de én szeretem, mert árnyas, és a gyerekek nem a tűző napon játszanak. Makó szinten ez az egyik legjobb játszótér- mesélte egy keresztrejtvényt fejtő szülő. – A canopy nagyon hiányzik, kár, hogy tönkrement. A másik hiányosság a vécézési lehetőség, bár van itt egy mobil kihelyezve, de nem sokan merészkednek a közelébe. Ha szükség van általában indulunk haza – mondta viccesen.

Mozognak a játékok fa alkatrészei.

– Általában a Patai térre járunk, ahová szerintem több padot kellene telepíteni, a víztoronynál is jó a játszi, de pont odatűz a nap, ezért ez az egyik legjobb, én nem látom, hogy olyan rossz állapotú lenne- mesélte Mona Liza. – A kerék forgó nagyon balesetveszélyes, mert nincsen alatta semmi védőgumi vagy homok. A halastó körül is hiányzik egy alacsonyabb kerítés, hiszen a kisebb gyerekek könnyen belecsúszhatnak. Egyébként ez a várszerű mászóka nagyon jó, nem kell a gyerekeknek egymásra várniuk. A legújabb mászóka pedig kicsit még idegen számukra, nem nagyon tudják feltalálni magukat rajta – tette hozzá.

Az ivókút roncsa.

– Sokat járunk ide, hetente háromszor, akár négyszer is, nincs másik a közelünkben. Szeretjük, hiszen nagy, és minden van ami kell- mesélte Kiss Diána. – Az én gyerekeim az átsiklást élvezték nagyon, ami sajnos tönkrement, ideszoktak a tinik és elrontották. Ezen felül még sokszor cigaretta csikkeket találunk a homokban, hiszen éjszaka a játszótér területén bandáznak- tette hozzá a fiatal anyuka, aki a játékok nagy részét egyébként biztonságosnak tartja. – Van egy hatalmas lyuk a várban, és a hídján is – tette hozzá kisfia Mészáros Marcell, aki segítőkészen megmutatta ezeket. – Itt a forgó a legveszélyesebb, nincs alatta semmi, ami tompítaná az eséseket, többen a fejükre koppantak már róla – mesélték.

A csúszda alól valahogy elfogyott a homok.

Télen nem tették, de tavasz óta közmunkásként dolgozó felügyelők őrzik az Almási utcai, a Návay téri, Petőfi parki játszóteret, de nem csak napnyugtáig, ahogy azt korábban tették, hanem a nap 24 órájában, hogy elejét vegyék a rongálásoknak, az eszközök nem rendeltetésszerű használatának.