Hírek

200 ezret fizetnek a dohánybolti botos rablóért


Egy botszerű tárggyal a kezében ment be a szegedi Rókusi körút 38/A. szám alatt található Nemzeti Dohányboltba egy férfi július 15-én 0 óra 31 perckor. Az arcát maszkkal eltakaró támadó egy táskába pakoltatta a bevételt, majd elmenekült.

Az elkövető egy 25-30 év körüli, körülbelül 185-190 centiméter magas, vékony testalkatú férfi. Szeme világos barna színű. Hangja enyhén rekedt, cigarettaszag áradt róla. Az elkövetéskor fekete színű “VISION STREET WEAR” feliratú kapucnis felsőt, hosszú, sötét nadrágot és fekete színű sportcipőt viselt. Az arcát egy fekete maszkkal takarta el. A pénzt egy New York márkájú, fekete vállpántos táskában vitte el.

A rablásról az üzlet kamerája által készített felvétel.

A Szegedi Rendőrkapitányság  rablás bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A Szegedi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a videón látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 62/562-423-as telefonszámon, vagy tegyen bejelentést a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, illetve névtelensége megőrzése mellett tárcsázza az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számát (h-cs: 8-16, p: 8-13).

A Rendőrségről szóló törvényben rögzített jogkörénél fogva a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200 ezer forint díjat tűzött ki a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

MH-CSMRFK