Hírek

12 millió megy a Honvéd 3 utcájára


A testület döntése szerint a Vasvári Pál, a Bánffy és a Táncsics utcák egy-egy szakasza, összesen 630 méter hosszan kap őrölt beton ágyazatot és darált aszfalt burkolatot ebben az esztendőben. Azaz gyakorlatilag elkészülne a leendő út alapja.

A Honvédban – ahol összesen 34 utca található – egyébként eddig 17 nem kapott teljes hosszában szilárd útburkolatot.  A városrészben ilyen az utcák körülbelül 65 százalékában van., ami összesen közel 11 kilométert tesz ki. Ebben a városrészben egyébként az önkormányzat korábban saját forrásból több fontos gyűjtőutat, is leburkolt, illetve az Aulich, a Bercsényi, a Bethlen, a Kápolna, a Szende, Wlassich valamint a Zoltán utcában a helyi képviselők és a lakók összefogásával már zajlott önerős aszfaltozás.

A mostani 12 milliós támogatáshoz a három utcában élők – portánként – 15-15 ezer forinttal járulnak hozzá. Így 3,2 méter szélességben összesen 627 méternyi burkolat készül el, melyhez azt a csatornázás során kitermelt őrölt betont és darált aszfaltot használják fel, melyet egyébként hulladéklerakóban kellene, közel 2,4 millió forintért elhelyezni.