Makó

Kiss Attila a Jobbik makói polgármester-jelöltje


Korom András – Makó

Kiss Attila közel 12 ezer szavazatot kapott az országgyűlési választásokon, ezért ő a Jobbik makói alapszervezet polgármester-jelöltje, de őt indítja a párt a egyes körzet képviselőjelöltjeként is – jelentette be a ma délutáni makói sajtótájékoztatón Zeitler Ádám, a Jobbik ifjúsági alapszervezete elnöke.

– Nagy öröm és nagy vállalás a részemről és a közösség részéről, hogy vállaljuk, hogy megválasztásunk esetén Makónak teljesen új irányú vezetést biztosítunk, tervünk az itt élők jólétének felvilágoztatása – mondta a Jobbik makói polgármester-jelöltje. Kiss Attila ezt követőne bemutatta az egyéni választókerületi jelölteket is. Az egyes választókörzetben ő indul, a 2-esban a párt Szabó Csillát, a Contitech üzemi tanácsa elnök-helyettesét, szakszervezeti titkár-helyettesét állítja csatasorba. A 3-as választókörzetben Soós István ismert helyi vállalkozót, a 4-es választókörzetben Kucsora Józsefné gyesen lévő kismamát, az 5-ös választókörzetben a városépítők szellemiségét képviselő Orosné Spák Hedviget, a 6-os választókörzetben Zeitler Ádámot, az ifjúsági tagozat elnökét, a 7-es választókörzetben, Szabó Róbert nyugalmazott főtörzszászlóst, míg a 8-as választókörzetben Papp Krisztián óvodapedagógust, a Vertán-telep szülöttjét indítják.

A Jobbik jelöltjei.Minden körzetben indulnak.

Kiss Attila polgármesterjelölt elmondta a gazdaságfejlesztésel foglalkozó Návay Lajos-tervet lebontják a városrészekre, de számítanak a kormányzati illetve uniós támogatásra. Az ígérte, hogy a Makóra érkező 58 milliárdos fejlesztési pénz hatékony felhasználásán lesznek. Hozzátette: elengedhetetlen, hogy az önkormányzat nagyobb szerepet vállaljon a gazdaságfejlesztésben, akár turizmus, akár mezőgazdaság területén.

A Jobbik kompenzációs listáját is nyilvánosságra hozták: 1. Kiss Attila, 2. Zeitler Ádám, 3. Orosné Spák Hedvig,4. Szabó Róbert,5. Soós István,6. Papp Krisztián, 7. Szabó Csilla, 8. Kucsora Józsefné.
A kistérséghez tartozó településen is indítanak jelölteket, de hogy kiket az még nem dőlt el.