Makó

Mező Misivel is fellépett már a makói Amúgy N.I.N.C.S zenekar


Bojtor Boglárka –  Makó

A zenekart Kaposvári József és László György alapította két esztendővel ezelőtt. Azóta jöttek mentek emberek, de végül kialakult a csapat. Énekesük Nagy Tímea, akinek élete a zene. Elmondása szerint azzal kel és azzal fekszik, végigkíséri az egész napját. Timi annak idején dalszövegeit is vitte magával a bandába, amihez a fiúk segítettek zenei alapot gyártani. Ez a folyamat azóta is így történik.  A zenekarnak az alapító srácokon kívül van egy harmadik gitárosa is Oros Gergő személyében. A dob mögül pedig Vizi Gábor adja az ütemet.

A csapat tagjai arra a kérdésre, hogy miért szeretnek zenélni, csak annyit mondtak; ez az ő drogjuk. Ez a fellépéseken is látszik, hiszen teljesen mindegy mekkora közönségnek adnak elő, ők nagyon élvezik. Szerintük nem az számít, hogy mekkora hallgatóságnak lépnek fel, hanem a lehetőség, hogy megmutathatják magukat. Egy embernek is ugyanakkora lelkesedéssel lépnek fel, mintha egy stadionban énekelnének.

A zenekar már többször is bemutatkozott a makóiaknak.

– Idén márciustól felkarolta a bandát Mucsi Tamás, akinek nagyon sok mindent köszönhetünk- mondta Kaposvári Józsi, aki nem csak a zenélésben tehetséges. – Állandó próbahelyet is kaptunk tőle, így sokkal többet tudunk majd gyakorolni, ami elengedhetetlen céljaink megvalósításához – folytatta.
A srácok csak saját zenéjüket játsszák, átdolgozásuk nincs. Dalaikba mindenki belead valamit, melyek így igazi csapatmunka eredményeként születnek meg. Stílusuk blues és funky alapokon indult el, de mára sok-sok stílusirányzatba belekóstoltak. Hallgatható zenével szeretnének kedveskedni rajongóiknak, olyanokkal, amit hat évestől száz éves korig szívesen hallgatnak az emberek.

Az Amúgy N.I.N.CS nagyon is van.

– Egyik legnagyobb élményünk, amikor Mező Misivel léphettünk fel Magyarcsanádon januárban- mesélték az Amúgy N.I.N.C.S tagjai.
Céljuk, hogy országos ismeretséget érjenek el, de tehetségkutató műsoron való induláson nem gondolkoznak. Szeretnék kijárni ehhez az „iskolát”, ami azt jelenti, hogy fokozatosan terjesztik hírnevüket. Ez Makón már megtörtént, így egy következő szintre léphetnek. Terveik közt szerepel, hogy ősszel stúdió felvételt és videoklipet készítenek, és egyre több fesztiválon szeretnének részt venni.

A zenekar neve is nagyon különleges, ezért is sokan felfigyelnek rájuk. A látszat azonban csalóka, hiszen a betűk közé tett pontoknak semmi köze a csapat tagjaihoz, csak jól néz ki. Az elnevezés, pedig onnan jött, hogy kezdetben mikor kérdezték a nevüket, csak annyit mondtak: „amúgy nincs”.