Hírek

Dr. Juhász Tünde Csongrád megye új kormánymegbízottja


A tegnapi kormányülésen megszületett a döntés az új kormánymegbízottak személyéről. Mint ismeretes, a kormánymegbízottak megbízatása addig tart, amíg a hivatalban lévő miniszterelnöké. A kormánymegbízottak kinevezésének joga a kormányfőt illeti.  A mai Magyar Közlönyben olvasható a miniszterelnök 87/2014.(VII.) ME határozata a kormánymegbízottak kinevezéséről, amelyben dr. Juhász Tündét, a hivatal korábbi kabinetvezetőjét nevezi ki Csongrád megye kormánymegbízottjának.

A megye új első számú közigazgatási vezetője széles körű közigazgatási ismeretekkel és gyakorlattal rendelkezik. Csaknem húsz évvel ezelőtt, az Államigazgatási Főiskolán szerzett igazgatásszervezői diplomával kezdett dolgozni a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban, ahol néhány évvel később, jogászi diplomája megszerzése után már dr Rapcsák András polgármester kabinetvezetője lett. Ezt követően számos további szakirányú végzettségre tett szert, rendelkezik jogász közgazdász, Európa jogi szakjogász, környezetvédelmi szakjogász diplomával. A képzéseket a Szegedi Tudományegyetemen végezte el, és itt szerzete meg a MBA (Master of Business Administration) mesterdiplomát is a Gazdaságtudományi karon, 2008-ban. Tanulmányai mellett folyamatosan dolgozott a közigazgatásban: előbb Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában kabinetvezetői, illetve Stratégiai Iroda-vezetői feladatot látott el, majd az Ifjúsági és Sportminisztériumban irodavezető, titkárságvezető illetve sajtófőnök volt. Felsőfokú angol nyelvvizsgája van. A Csongrád Megyei Kormányhivatalban 2011 szeptembere óta B. Nagy László kabinetvezetőjeként tevékenykedett.

A munka mellett több civil szervezetben vállalt vezető szerepet: tagja a hódmezővásárhelyi Ótemplomi Református Egyházközség Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szakmáry Kollégium, valamint a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola közös igazgatótanácsának, a Nemes Szolgálat Alapítvány (Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola) kuratóriumának valamint a Hódmezővásárhelyi Senior Úszó és Vízilabda Egyesület (HSÚVC) elnökségének.

Családi állapota elvált, két kislány édesanyja.