Makó

Kitüntették a makói kórház dolgozóit is a Semmelweis-napon


Az ünnepségen Kószó Péter Vásárhely alpolgármestere köszöntötte a makói és vásárhelyi tagkórházak dolgozóit, majd Kallai Árpád főigazgató mondta azt, hogy kiváló teljesítményt nyújtanak és Semmelweis Ignác szellemiségének megfelelően végezik munkájukat  mindkét intézmény dolgozói, amiért valamennyiüket jutalom illetné. Dr. Nagy Jenő orvosigazgató idézte fel Semmelweis Ignác, az anyák megmentője életét.

Kallai Árpád főigazgató szerint mindenki megérdelte volna a jutalmat.


Az ünnepségen főigazgató dicséretet kapott a makói tagintézményből: Ádók Istvánné, az intenzív osztály szakápolója,  Alapiné Márton Mónika, a patológia osztályvezető főnővére Alexiné Bartsch Eszter gyógytornász, Búzáné Puszta Sarolta gyógyszertári vezető asszisztens, Czirják Katalin Borbála labor asszisztens, Diós Imréné a mozgásszervi rehabilitációs osztály ápolója, Dömösi Ibolya, a pszichiátriai osztály szakápolója, Erdei Zsuzsanna, a belgyógyászati osztály ápolója, Keresztúriné Dömösi Brigitta, a  krónikus belgyógyászat  ápolója, dr. Koczka Magdolna belgyógyász főorvos, Kosztáné Habi Hajnalka megbízott élelmezésvezető, Kovács János beteghordó, dr. Prehoffer Ágnes pszichiátriai osztály megbízott osztályvezető főorvosa, Ráczné Törős Andrea asszisztens (nőgyógyászati szakrendelés), Simon Jánosné takarítónő, Tamás Lászlóné, a sürgősségi betegellátó osztály szakápolója, Tóthné Bíró Ildikó, a sebészeti osztály  segédnővére, Tóthné Szegvári Mónika könyvelő, Turán Andrásné, a szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főnővére, Varga Mihályné orvosírnok, (sebészeti osztály) valamint Varga Zoltán műszer-gazdálkodási vezető.

Ezt követően Újhelyiné Papp Teréz, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád megyei Területi Szervezetének elnöke adta át az országos elnökség elismerő oklevelét Nagy Kovács Andrásnénak és Murvai Arankának (Vásárhely), illetve a makói Ráczné Kiss Ilonának, Diós Imrénének és Kabai Mihálynénak. Az Egészség Ápolásáért díjat az idén Mészáros Ilona vásárhelyi védőnő, vette át.

Az ünnepségen adta át Gyurisné Pethő Zsuzsanna, az Egészséges Vásárhelyért program igazgatója és Kallai Árpád annak a sportverseny sorozatnak a díjait, melyeken a makói és vásárhelyi kórházból összesen, hogy 21 csapat (510 dolgozó). Első lett a vásárhelyi és makói közös laboratóriumi csapat, másod – holtversenyben – a kakasszéki és a vásárhelyi gyógyszertári csapat végzett, míg a harmadik helyen a vásárhelyi és makói közös radiológiai csapat végzett.

Képeink az ünnepségről: