Makó

Szerdán lesz szúnyoggyérítés Makón


Csongrád megyében a szúnyoggyérítés első üteme pár napja fejeződött be. Országosan megyénkben végeztek a legnagyobb területen biológiai és kémiai szúnyoggyérítést a június 23-a és június 25-e között. Összesen 17182 hektárt szórtak be a repülőgépek 29 településen. A légi kémiai irtásban mind a 29 település, a földi gyérítésben pedig 15 település volt érintett.

A megyében a szúnyoggyérítési program II. ütemében július 2-án szállnak fel újra a repülőgépek. A tervezetben szereplő adatok szerint mintegy 100 hektáros területen végeznek légi kémiai irtást a szakemberek, a légi biológiai irtás pedig 900 hektárt érint megyénkben.
Holnap, szerdán Eperjes tértségében kezdődik meg a szúnyoggyérítés II. Csongrád megyei szakasza. Emellett megyénkben Szegeden, a Tisza vonalán, valamint Szeged és Makó között, a Maros vonalán végzik el a légi biológiai beavatkozást. A Szatymazról induló repülő célba veszi a Kurca teljes szakaszát is.
A gyérítést a katasztrófavédelem a helyi szerveken keresztül felügyeli és ellenőrzi, emellett minden településen fontos a közbiztonsági referensek közreműködése – tudtuk meg Molnár Krisztinától, a katasztrófavédelem megyei sajtóreferensétől.