Makó

Farkas Éva a Fidesz makói polgármester-jelöltje


Korom András – Makó

– Hosszú, alapos egyeztető munka után választott ki a Fidesz makói szervezete Farkas Évát arra, hogy polgármester-jelöltként induljon az őszi makói helyhatósági választáson. A 25 éves pedagógus tapasztalattal rendelkező, ismert, tapasztalt jelölt megválasztása esetén minden makóit szolgálni kíván. Képes arra, hogy Makó fejlődését képviselje. 1994 óta Fidesz tag, a helyi kulturális, közösségi és egyházi életben ismert közösségi ember, akit egyhangúlag választottak polgármester-jelöltnek – mondta Lázár János. Hozzátette: Makó büszke elehet arra, hogy több alkalmas jelölttel is tárgyalhattak.

 

– Makó a rendszerváltozás óta sokat fejlődött, ezért köszönet jár minden helybélinek, ám új városvezetésre, új közösségi életre, megújulásra van szükség. Köszönjük Buzás Péter munkáját, de elég volt abból. Szeretnénk új csapattal előállni. Új korszakra van szükség, ősszel a makóiak döntik el, a nyertesek vagy a vesztesek mellé állnak, mi a nyerteseket ajánljuk – jelentette ki Lázár János. Hozzátette: Farkas Éva személye generációs váltást is jelent, a gyermekeket nevelő 30-40 éves korosztálynak is üzennek vele: olyan helyzetet kell teremteni, melyben nem kell elmenni a városból.

 

Farkas Éva megköszönte a megelőlegezett bizalmat, s hangsúlyozta a makóiak közösségének szolgálata az elsődleges célja. Eddig pedagógusként, majd intézményvezetőként, majd az elmúlt másfél év alatt KLIK vezetőjeként, azaz kormánytisztviselőként szolgálta a közösséget. Közel 20 éve tagja a Fidesznek, 2000 óta családjával együtt aktívan részt vesz a helyi közéletben.

 


 

Minden makói körzetben indul fideszes jelölt.

 

– Megújulásért sóhajtozik a város, új döntéshozókra vár, olyanokra, akik a makóiakkal együtt akarják előrébb vinni a város életét. Eljött a fordulat ideje, a város nem tudta a térségben azt meghatározó szerepet elérni, mint amit elérhetett volna. Ekkora lehetősége a városnak a változtatásra még soha nem volt, köszönhetően a közhangulatnak és annak az összefogásnak, melyet az országgyűlési választáskor tapasztaltam – mondta Farkas Éva, Makó fideszes polgármester-jelöltje.

 

A párt nem csak saját polgármester-jelöltet, de valamennyi egyéni választókörzetben indít jelölteket állított: Az 1. körzetben: Kovács Sándor települési képviselőt, a 2. körzetben Kádár Józsefet, a Magosz elnökét, a 3. körzetben dr. Sánta Sándor háziorvost aki polgármesterként és közéleti szereplőként 24 éve szolgálja a várost. A 4. körzetben dr. Hadik György sebész főorvos indul, az 5. választókörzetben dr. Nagy Jenő kórház igazgató, főorvos a jelölt. A 6. körzetben Toldi János képviselőt támogatják. A 7. körzetben a 34 éves Czirbus Gábor pedagógust az Almási iskola vezetőjét, aktív futballistát indítják, míg a 8. választókörben a szociális területen dolgozó 3 gyerekes édesanya, Weszelyné Végsheő Henriett a párt jelöltje.

 

A kistelepülések polgármester-jelöltjei

 

A makói járás polgármester-jelöltjei: Apátfalva: Szekeres Ferenc (Fidesz), Csanádalberti: Csjernyik Zoltán (független, Fidesz által támogatott), Földeák: Hajnal Gábor (független, Fidesz által támogatott), Kövegy: Galgóczkiné Krobák Mária (független, Fidesz által támogatott), Magyarcsanád: Farkas János (Fidesz), Maroslele: Martonosi György (független, Fidesz által támogatott).. És akik ellen – eddigi polgármesteri munkájukat elfogadva – nem állítanak saját jelöltet: Ambrózfalva: Perleczkiné Béláné, Csanádpalota: Kovács Sándor, Királyhegyes: Horváth Lajos, Kiszombor: Szegvári Ernőné, Nagylak: Gyarmati András, Nagyér: Lőrincz Tibor (független), Óföldeák: Sinkó Erika,  Pitvaros: Radó Tibor.