Makó

Remek volt a Maros-parti grillparty


Bojtor Boglárka – Makó

A kalandpark nem olyan rég új elemekkel bővült, ilyen a madárfészek, ami emberek számára készült, az alpesi pálya, vagy a trambulin. Akik kipróbálták, biztosan nem utoljára jártak itt. A jó időben a család minden tagja élvezheti a helyet, a passzív pihenés kedvelői arany barnára süttethetik bőrüket a folyó partján. Az adrenalinfüggők pedig még a szabadesést is kipróbálhatják az ingán.
– A Somogy megyei Tabról jöttünk, épp a közelben nyaralunk, és az interneten olvastunk Makóról – mesélte Markovicsné Krisztina. – Az ingát csak én mertem bevállalni a családból. Bevallom, félelmetes volt, de mégis hatalmas élménnyel gazdagodtam, nagyon jó volt. Előtte a lombkoronasétányon is voltunk, élveztem, hogy felülről csodálhatom a természetet – tette hozzá.

Ég és föld között.

– Nekem a Maros feletti átcsúszás, és a madárfészek tetszett legjobban, aminél a feljutás emberpróbáló feladat – mondta Krisztina fia, Bálint. A Markovics család feje eközben az alpesi pályát teljesítette immár másodjára, annyira tetszett neki.
Eddig szokatlan dolog történt tegnap a Maros partján, amiből hagyományt szeretnének kovácsolni a szervezők. A megjelent családok, baráti társaságok saját grilljüket felállítva egymás mellett remek hangulatban sütögettek.

A kisebbek az egyik új játékon.

– Csevapot sütünk, házi grillkolbásszal és pirított makói hagymával, amit majd kovászos uborkával eszünk – mondta Kiss Imre, aki imádja az ilyen partik hangulatát.  – Otthon a grillezés mindennapos esemény, amit a barátok társasága miatt szeretek leginkább. Nagyon jól érzem magam, remélem hétről hétre egyre többen leszünk – tette hozzá. – Az esti buli majd sötétedés után kezdődik, amikor a szégyenlősebbek is levetkőzik gátlásaikat, és belecsapunk a lecsóba.

Baráti társaság a Maros-parton. Igazi kikapcsolódás a közös grillezés.

A későbbi hangulatért a Slágerturmix vállalta a felelősséget, addig meg az italok, és a közvetlen hangulatú társaságok gondoskodtak erről. Jókedvből szerencsére nem volt hiány, sőt még születésnapot is ünnepeltek a grillezők.

– Két-három hete tervezzük ezt az eseményt, a célunk az, hogy népszerűsítsük a Maros-partot- mondta Mucsi Attila, a Makói Kommunális Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Próbáljuk idecsábítani a makóiakat is, hiszen napközben sok vendégünk van az ország minden tájáról, de a helybéliekből egyre kevesebb. Pedig még belépődíjat sem szedünk, ezért ilyen programokkal éreztetjük a helyiekkel, hogy a Maros-part teli van lehetőségekkel- folytatta. – Azt szeretném, hogy a makóiak érezzék jól magukat itt a természet ölén.

Mindenki remekül érezte magát.

Éppen ezért a jövő héten rendezik az első Maros-part szerelmeseinek napját, ahol lesz főzőverseny, szépségverseny, retro buli, kerékpártúra, és átadják majd az első vándorkupát is.