Makó

Nem csak a fiataloké a makói MAKK


Bojtor Boglárka – Makó

Az új ifjúsági klub létrehozásában mindenkinek benne van a munkája, aki bármikor is annak tagja volt. Ezzel a közösség régi nagy álma várt valóra. A megnyitón a fiatalok mellett az idősebb korosztályok tagjai is kíváncsian várták, hogy körbejárhassák az új épületet. Már az új klub nevéből is leszűrhető, hogy nem csak a fiatalokat várják. Bárki beléphet, aki mágneskártyával rendelkezik. Ez a modern beléptető rendszer lehetővé teszi a biztonságos és zavartalan szórakozást.

Az időkapszula. 50 év múlva emelik ki újra.

Az átadáson Méhes Tibor, az M-Color 2009 Kft. ügyvezetője készre jelentette a beruházást, és elárulta azt is, hogy a munkálatokat már a határidő előtt két héttel befejezték, köszönhetően a nagy lelkesedésnek. Beszéde végén a jelképes kulcsot átadta Buzás Péternek. Makó polgármestere hangsúlyozta, célja még mindig a fiatalok városban tartása. Bizalmasan közölte azt is, hogy rájött, ezt részben az új munkahelyek teremtésének köszönheti a város, de a fő tartóerő mégis a szórakozási lehetőségek bővítése és nem utolsó sorban a támogatások nyújtása.

Az első érdeklődők.

A kulcsot végül Mucsi Tamás klubvezető kapta meg, aki alig várta, hogy végre a fiatalok birtokába kerülhessen a helyszín. Hírportálunknak elárulta a negyvenhat millió forintos beruházás részleteit is. Ide tartoznak az egyedileg gyártott nyílászárók a régi épület jellegére tekintettel, a negyvennégy decibelig hangszigetelt válaszfal, a mágneskártyás beléptető rendszer, és az egyéb infrastrukturális beruházások. A pénz egynegyedét pedig a modern berendezési tárgyakra fordították. Laptopokat, tévéket, billiárd asztalt, dartsot, és még elektromos filmvásznat is vásároltak rajta.

Minden korosztály előtt nyitva állnak.

A klubhoz egy szigorúan alkoholmentes büfé is tartozik, amely szintén modern eszközökkel szereltek fel, és a dizájnja is fiatalos. A megnyitó végén a klubvezető, a polgármeste, és Szilágyi Daniella diákpolgármester helyezett el időkapszulát a bejárat előtt. Ebbe pénzérméket, fényképet, oklevelet, és egy napilapot is elhelyeztek. Ezt majd ötven év múlva, azaz 2064-ben bontják ki.
Ezt követően mindenki körbejárta az új helyet közben a Szegedi Ifjúsági Ház, és a Makói Ifjúsági Klub vezetői írtak alá együttműködési megállapodást, mellyel hivatalossá tették eddig is jellemző közös munkájukat.  A délutánt az Amúgy N.I.N.C.S zenekar élő koncertje zárta.

További képeink a megnyitóról: