Hírek

Kiszombori rendőrök fogása


Tiszasziget külterületén a Tisza gát mellett vontak igazoltatás alá a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai egy szerbiai állampolgárt június 25-én 10 órakor. A férfivel az általa vezetett gépjárműben négy személy utazott, valamint a rendőrök az autó átvizsgálásakor további négy férfit találtak a csomagtartóban. A hat arab és két afgán állampolgár nem tudta igazolni személyazonosságát, sem az ország területén való jogszerű tartózkodását, ezért ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

Az ügyben folytatott adatgyűjtés és vizsgálat során kiderült, hogy a határsértőket szállító 30 éves K. A.-nak további két szerbiai ismerőse segített volna Bécsbe szállítani az illegális migránsokat. A 29 éves P. I.-t és a 30 éves F. I.-t két órával később a Röszkei Határátkelőhelyen fogták el az egyenruhások. A két gyanúsított az üzlet meghiúsulása miatt Szerbiába menekült volna.

A három terhelt ellen – őrizetbe vételük elrendelése mellett – embercsempészés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya.

MH-CSMRFK