Makó

Rokonnak, ismerősnek adta ki magát a makói csaló


Az egyik sértett tett feljelentést a Szegedi Rendőrkapitányságon idén február 23-án. A 89 éves asszony a nyomozóknak elmondta, hogy 9 óra 30 perc körüli időben a vonalas telefonján felhívta egy személy, akit ő a fiának hitt, és anyagi segítséget kért tőle. A hívóval abban egyeztek meg, hogy az elküld valakit a pénzért. Fél óra múlva egy fiatalember kereste fel a sértettet a lakásában, akinek 134 ezer forintot és egy arany karkötőt adott át. Később kiderült, hogy a „futárt” nem az idős néni fia küldte.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként megállapították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfi személyazonosságát. Az egyenruhások makói otthonából előállították a 24 éves S. Tibort, aki ellen csalás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozók azzal gyanúsítják a terheltet, hogy tavaly február 23-a és idén május 14-e között összesen hét sértett sérelmére követett el hasonló módon bűncselekményeket. Két esetben azonban nem sikerült a pénzt megszereznie.

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya S. Tibort őrizetbe vette és kezdeményezte az ügyészségen, hogy tegyenek indítványt a bíróságon a gyanúsított előzetes letartóztatására.

MH-CSMRFK