Hírek

Mit tegyen a város, hogy benépesüljenek a főtéri üzletek? Szavazzon!


Legutóbb Hermann János mondta fel bérleti szerződését, s költözött ki elektronikai üzéetével a csipkesori üzlethelyiségből, miután drágának tartotta az utóbbi években – a kereskedők tiltakozása ellenére megemelt bérleti díjakat. A képviselő-testület csak az idén nem emelte a díjakat. Most a Széchenyi tér 7. alatti egyik irodából költözik ki egy ügyvéd, aki időben bejelentette szándékát a városnak. Más kereskedők is azért költöztek korábban, mert a lecsökkent vásárlói forgalom miatt képtelenek voltak kigazdálkodni a képviselő-testület által meg-megemelgetett díjakat. Az üzlethelyiségek többsége ugyanis az önkormányzat tulajdonában áll.

Az előző havi rendes testületi ülésen Buzás Péter polgármester bizakodón nyilatkozott, azt mondta, hogy a folyamat hamarosan megfordul, hiszen a Maxi üzletházra és más csipkesori üzletre is van igény, a moziban pedig például játszóházat rendezne be valaki. A Csipkesoron – ha minden rendben megy – így csak egy üres üzlet marad.

Akadt érdeklődő az egykori Hóvirág cukrászda helyiségének újbóli hasznosítására is. Ezt, ahogy az még a márciusi testületi ülésen elhangzott, egy szerbiai vállalkozó szerette volna kivenni. A bérpalotai üzlethelyiség bérbeadása azonban eddig kútba esett, a szerb főbefektető ugyanis meghalt, s a temetését követően a hozzátartozói lemondtak a makói üzletnyitásról. Az egykori cukrászdát, ahogy nagyon sok más üzlethelyiséget egyébként a város kedvezményesen adná el-vagy bérbe, ha azokban turizmushoz kapcsolódó szolgáltatást nyitnának.

Segítsen a városnak abban, hogyan lehetne ismét benépesíteni az üres üzlethelyiségeket. Szavazzon itt!