Makó

Makói diákok lugosi jutalomkirándulása – képgalériával


A Járóbeteg- és sürgősségi ellátás fejlesztése határok nélkül – Egészségügy- és attitűd-fejlesztés Makó és Lugos térségében – projekt keretében a Návay Lajos Szakközépiskola 10. a osztályos diákjai a hét végén jártak a romániai Lugoson, miután a ő csapatuk nyerte a Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház középiskolások számára a szűrővizsgálatok népszerűsítése érdekében kiírt versenyét.

A makói diákok pénteken indultak a Temes megyei, 45 ezres lakosú városba, ahol a makói nyereményutat megnyerő diákok iskolájában, azaz a lugosi gimnáziumban fogadták a keriseket, akik ezt követően a lugosi Történelmi és Etnográfiai Múzeum kiállítását tekintették meg, majd ebéd után a panzió udvarán strandolással, teniszezéssel, kosárlabdázással és pihenéssel múlatták az időt. Este a tábortűz mellett melegedtek és beszélgettek.

A sétakocsikázás is a program része volt.

Szombaton a Recas mellett lévő Centrul de Echitatie Herneacova központba látogattak el a tanulók, ahol sétakocsikázni és lovagolni lehetett. Szombaton az esti órákban érkeztek haza a diákok élményekkel gazdagon és elég fáradtan.

Képeink a lugosi kirándulásról: