Hírek

Lesivideó készült Mucsi Attila cégvezető házánál


Számtalan pletyka, híresztelés eljut hírportálunkhoz is, melyek döntő többségéről kiderül, hogy alaptalan. Bő két hete halljuk, hogy megvásárolta a Kálvária utca 41. számú házat Mucsi Attila, város tulajdonában lévő a Makói Kommunális Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki – s ezt beszéli a makói szatyorrádió – cége embereivel végezteti a ház felújítását. Az arra járók jól látják, hogy az udvari melléképület tetőcserepei hiányoznak, ahogy látták már a cég Renault teherautóját is az udvarra beállni.

A ház. Ahogy mi találtuk. Senki sem dolgozott a helyszínen.

Általában nem foglalkozunk pletykákkal, de egyik olvasónk fényképeket sőt videót is eljuttatott szerkesztőségünkhöz, melyen az említett autó rendszám alapján azonosítható. Az IFB 961-es forgalmi rendszámú Renault Midlum 220.14 4×4 konténerszállító teherautót a makói képviselő-testület május 9-i ülésén Buzás Péter polgármester előterjesztésére visszavonta a Makói Térségi Víziközmű Kft. használatából, s átadta azt – több más járművel együtt – használatra a Makói Kommunális Nonprofit Kft-nek,
Mindezek miatt megkérdeztük Mucsi Attila cégvezetőt, hogy valóban a cég dolgozói végeznek munkálatokat a Kálvária utcán vásárolt, átalakítás előtt álló ingatlanában?

A cserép nélküli melléképület a lesivideón is jól látható. Ez azonosítja a helyszínt.

– Nem dolgozik a Kommunális Kft. egyetlen dolgozója sem a házamnál – cáfolta a közvélekedést Mucsi Attila. – Az volt a tervem, hogy odavitetek egy konténert, természetesen, úgy, hogy fizetek érte, és abba belepakoljuk a szemetet, azaz mindazt a hulladékot, ami nekünk nem kell. Amikor megnéztem, hogy mennyibe kerül ezt a szemetet elvitetni, utána nagyon gyorsan letettem erről. Kiderült, hogy az ömlesztett szemét elszállítása nagyon drága, körülbelül 66 ezer forint lenne a tele konténert elvitetni. Fekete Tibi azt mondta, hogy ömlesztett szemétként nem csak el kellett volna szállíttatni, de ez a legdrágább kategória. Azaz lerakták a konténert üresen, majd közöltem, hogy mégsem kell, mert ennyi pénzt nem szánok rá, úgyhogy üresen vissza is vitték. Ezután néhány hétvégét rászántunk és átválogattuk a szemetet a családtagjaimmal. Külön kupacba tettük a fémhulladékot, a használható dolgokat, külön a faanyagokat, melyek feldarabolva majd eltüzelhetők- mondta az ügyvezető, s mutatta is a mobilján lévő fényképeket.

Mucsi Attila állítja: megrendelte a konténerszállítót, de a költségek hallatán azonnal le is mondta.

– Saját dolgozónk nem dolgozott ott, még munkaidőn túl plusz pénzért sem – nyomatékosította még egyszer Mucsi Attila, a Makói Kommunális Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A hírportálunknek elküldött videó: