Makó

Gyermekkardiológiai szakrendelés indul a makói kórházban


Nagy Jenő orvosigazgató mutatta be ma kora délután a sajtó munkatársainak dr. Gábor Katalint, a Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház gyermekkardiológusát. Mint azt az orvosigazgató kiemelte: olyan ellátással erősítik a gyermekgyógyászatot, amilyen még sosem működött a makói kórházban. A gyermekkardiológiai vizsgálatra rossz esetben 6 hónapot is kell várni, és ezért Szegedre kell utazni. Júliustól azonban heti egy alkalommal elvégzi ezt a vizsgálatot a makói kórház-rendelőintézeti  kardiológiai rendelőjében a doktornő.

A vizsgálathoz a gyermek háziorvos, vagy a háziorvos beutalója szükséges, időpontot pedig a 62-511-169-es telefonszámon kell kérni.
A doktornő, aki a makói kórházban kezdte gyermekgyógyász munkáját, két évtizede dolgozik a szegedi gyermekklinikán, több mint tíz évet rendelt Orosházán, gyermekkardiológiából szerzett szakvizsgát. Mint elmondta, elsősorban a csecsemők veleszületett szívpanaszainak korai felismerése a gyermekkardiológia egyik célja, hiszen ezek már úgy műthetők, hogy később nem okoznak problémát.