Makó

Élvezték a makói kirándulást a lugosi gimnazisták


A járóbeteg- és sürgősségi ellátás fejlesztése határok nélkül – Egészségügy- és attitűd-fejlesztés Makó és Lugos térségében – projekt keretében hirdetett versenyt a középiskolásoknak a makói és a lugosi partnerkórház. A romániai városban az ottani gimnazisták nyertek, ők szombaton érkeztek Makóra. A megérkezés és ismerkedés után a város nevezetességeit ismerhették meg – egy hosszú sétán.

Nem csak kívülről nézték meg a Hagymatikumot.

A szombat délután Kalandparkba látogattak el, ahol minden játékeszközt szívesen kipróbáltak a fiatalok. Nagy örömmel és jókedvvel vetették bele magukat a Maros felett húzódó canopy pályára, a fák közötti akadálypályákra, az ingára, a mászófalra és a trambulinra.
A vasárnap a Hagymatikum fürdőben pihenték ki a kalandparki fáradalmakat, s töltődhettek fel a medencék és csúszdák adta élményekkel. Nagyon tetszett nekik a fürdő impozáns megjelenése. Élményekkel telve és boldogan – bár egy kicsit fáradtan – indultak haza esti órákban.

Csoportkép a szökőkútnál.

Mint arról beszámoltunk a Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház versenyét a Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium 10. a. osztályos, Vérkeringők csapata nyerte, ők június 20-án indulnak Lugosra.

Képeink a lugosi diákok makói kirándulásáról: