Makó

Egy nő hozta össze a rézkábeltolvaj bűntársakat


Egy Hódmezővásárhely külterületén lévő cég biztonsági szolgálata jelezte a rendőröknek még tavaly augusztus 22-én 1 órakor, hogy ismeretlen személyek bementek hozzájuk és mintegy 50 méter rézkábelt vágtak le. A hódmezővásárhelyi járőrök az algyői híd előtt állították meg a menekülő autót és benne az 57 éves V. Tibort, valamint 16 éves társát.

Ezzel a kocsival menekültek a rendőrök elől a tolvajok.

A nyomozás adatai szerint a két gyanúsított V. Tibor korábbi barátnőjén keresztül ismerte meg egymást, ugyanis a nő a bűncselekmény elkövetése előtt élettársi kapcsolatot létesített a fiatalkorú fiúval. A rendőrség gyanúja szerint V. Tibor vette rá a 16 éves fiatalt, hogy vegyen részt a bűncselekményben, ezért őt a lopás mellett kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt is felelősségre vonták a vásárhelyi nyomozók.

A tetten érés sem riasztotta el az 57 éves szegedi férfit, ugyanis néhány nappal később – akkor már egyedül – visszament a telephelyre, ahonnan több mint kétmillió forint értékben lopott el vízszivattyúkhoz tartozó vörösréz kábeleket. A vezetékeket egy színesfém felvásárló telephelyen adta le, a rendőrök a vételi jegyeket megtalálták és lefoglalták.

A lefoglalt zsákmány egy csekély darabja. Fotó: police.hu

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság az ügyben folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.

MH-CSMRFK