Makó

Léggömbfelhővel búcsúztak a Bartók ballagói


Kiss Zsolt – Makó

Az ünnepi műsor kezdetén, a 6. és 7. osztály tanulói búcsúztatták a 8. osztályosokat. Majd a 8. osztályosok is búcsúztak, megköszönve a tanáraik, és szüleik sokévi segítségét. Kincses Tímea, a Makói Általános Iskola igazgatója, búcsúztatójában útravalóként a Légy jó Mindhalálig musical és egyben az iskola himnusza „Zene az kell” című dalának szövegét olvasta fel. Majd megköszönte a tanárok, szülők gondoskodását. A ballagóknak pedig elmondta reméli, hogy a későbbiekben mindenki büszke lesz, hogy a makói Bartókba járhatott, illetve hogy visszavárják őket látogatóként. Kiemelte, ő is büszke erre az osztályra, mert ketten a zenei pályát folytatják, ketten pedig színészképzőre készülnek. Az igazgató asszony beszédje után, a gyerekek a Mozart Musical „Csillagok aranya” című dalát  énekelték el.

Hatalmas csokrokkal ballagtak a Bartók végzősei.

Ezután a 8. osztályosok legjobb tanulói jutalomban részesültek. A jutalmakat Kincses Tímea iskolaigazgató, Weszely Tamás járási hivatalvezető, illetve az iskolai diákönkormányzat tagja adta át. Jutalmazták a szülői munkaközösség vezetőiket is. Az idén először átadott Bartók-díjat Németh Kira Gabriella érdemelte ki.

A léggömbös búcsú.

A  végzősök a hagyomány szerint egy emlékkönyvbe írták a nevüket, majd léggömböket eresztettek a magasra, majd elénekelték a Bartók himnuszát a „Zene az kell” című dalt, miközben virágszirom eső hullott rájuk a magasból. Végül Ákos „Ilyenek voltunk” dalával búcsúztak, amit a közönség végig tapsolt, a dal után pedig nagy tapsvihar tört ki.

További képeink: