Makó

Kondrát Zoltánt és Kincses Tímeát is kitüntetik augusztus 20-án


A makói képviselő-testület zárt ajtók mögött még a májusi ülésén döntött Makó város elismerő címeinek adományozásáról. Buzás Péter tegnapi sajtótájékoztatóján ismertette a díjazottak névsorát. A városi elismerések egyik részét már átadták a Városnapon, a másik részét az augusztus huszadikai nemzeti ünnepen fogják.

Augusztus 20-án a városban, a városért végzett munkát ismeri el a testület egyrészt, másrészt Makó Város Emlékérmét kapnak azok az alkotók, akik a városban látható közterületi alkotások létrehozásában közreműködtek.

A „Makó Város Nevelésügyéért” kitüntető díjat kapja Kondrát Zoltán, a Makó-Belvárosi Református Egyházközség elnöklelkésze és Kincses Tímea, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola igazgatója.

A „Makó Város Biztonságáért” kitüntető díjat Garan János köztisztviselő kapja. A „Makó Város Sportjáért” kitüntető díjat Ménesi Gábor veheti át. A „Makó Város Egészségügyéért” kitüntető díjat Rácz Miklósné, az Egyesített Népjóléti Intézmény jelzőrendszeres házi segítségnyújtás vezető gondozónője, a „Makó Város Közművelődéséért” kitüntető díjat Gilinger Ildikó, a Makó Városi Vegyeskar karnagya kapja. A „Makó Város Közszolgálatáért” kitüntető díjat Dévényi Zsuzsanna köztisztviselő veheti át.

A képviselő-testület a Makó Város Emlékérmét adományozta Kis Jenő Ferenc szobrászművésznek., Prokai Gábor művészettörténésznek, Török Péter, Ybl-díjas tájépítésznek és dr. Tóth Attila művészeti írónak. Az emlékérmet szintén az augusztus 20-i nemzeti ünnepen vehetik át.