Makó

Megnyitott a Fúzió


– Három éve vettük meg a Fúziónak otthont adó belvárosi, 400 éves pincét, az építkezést azonban csak tavaly kezdük el – bocsájtotta előre a társtulajdonos, ügyvezető és főborász Gál Tibor.

Mint hangsúlyozta, nincs arról szó, hogy a többfunkciós létesítmény megnyitásával új irányt vett volna a pincészet, inkább “csak” látványosabbá vált. “Így jobban meg tudjuk mutatni, jobban ki tudjuk emelni az értékeinket” – mondta.

Szavai szeint a többfunkciós Fúzió Szeredi Tamás vezette sommeliere konyhája a pincészet boraihoz készít ételeket az egyszerűbb falatoktól kezdve a komoly, nagy borvacsorákig. Az Egri Bikavér-múzeum a borvidék zászlós borának szakmai hátterét mutatja be a szőlőfajtáktól, termőterületektől kezdve az érlelésen és technológiai kérdéseken át egészen a Bikavérhez köthető legendákig. Az pedig külön izgalmakat kínál, hogy egy berendezés segítségével ki-ki összeállíthatja a saját valódi Egri Bikavérét, amelyet le is palackoznak számára. Az említetteken túl maga a pincészet is a Fúzióba költözött, az eredeti helyszínen, a verőszalai pincesoron már csak az érlelés maradt meg.

A Fúzió építészeti kialkatítás sem hétköznapi: Gál Tibor szavaival élva “lezser, ugyanakkor karizmatikus, ekképp kontrasztos” arculatot kaptt a létesítmény.

A Fúzió kialakításánál lényeges szempont volt az is, hogy művészeti programokat befogadó “gasztrokocsmaként” hiánypótló találkozási pontja legyen az egrieknek és az ide látogató turisták számára is.