Makó

Lábremegtető izgalmak a makói kalandparkban


Egy, a 16 méteres magasságot is elérő alpesi csúszópályával, egy 22 méter magas mászófával, egy-egy pár fa tetején lévő magaslati fészekkel és az azokat összekötő függőhíddal, négy a gyerekeknek való trambulinnak, egy 483 méter hosszú, a strand felett kifeszített drótkötélpályával valamint egy mászható hatalmas árboccal és vitorlával bővült a Makói Kommunális Nonprofit Kft. a Darányi Ignác terv keretében elnyert pályázata jóvoltából.

A mászófa tetején fészek várja a bátrakat.

Mint az Rácz Csaba, a Makói Városi Televízió ügyvezetője, Buzás Péter polgármester valamint Mucsi Attila, a nyertes cég ügyvezetője ma délelőtti sajtótájékoztatóján kiderült -, a fiatalok helyben tartása érdekében nem csak a gyermekintézményeket fejleszti, s teremtett mintegy ezer munkahelyet a most véget érő négyéves ciklusban, de jelentős fejlesztéseket végzett a makói kalandparkban, melyet elsősorban a makóiak érdekében tesz. Az idén a fentiek mellett elkészül a volt úttörőtábor helyén a zöld ház, azaz az ifjúsági turisztikai szállás, valamint a volt FÉG üdülőt is átépítik, közösségi célokra alkalmassá téve.

Az árboc és a vitorla a kalandparkban. Nem semmi megmászni azokat.

A kalandpark fejlesztését, annak vonzereje megtartása érdekében évente egy kicsit mindig fejlesztik – tavaly adták át például a lombkoronasétányt – ennek új elemei jelentik ennek az évnek az újdonságait.
Mucsi Attila elmondta, a meglévő canopy- és kötélpályákon, ahogy az új adrenalinbombát előidéző eszközökön is maximálisan figyelnek az extrém sporteszközöket kipróbáló vendégekre, mégpedig a továbbképzéseken résztvevő – ezt a munkát másodállásban ellátó – tűzoltók révén.

A kalandpálya különböző elemeit 1000 és 3500 forintos jegy ellenében lehet kipróbálni, igaz az utóbbi árért az összes kihívást teljesíteni lehet.

További képeink: