Makó

Vass Imre polgármester kapta a Földeákért címet


Ma délután az ünnepi zászlófelvonással, majd az ünnepi testületi üléssel kezdődött meg a XIX. Földeáki Falunapok program sorozata. Vass Imre polgármester nyitotta meg a falunapokat és Balló Zoltán, az erdélyi testvértelepülés, Újszékely polgármestere köszöntötte a földeákiakat. Földeák polgármestere hangsúlyozta: a község büszke minden olyan sikerre, mely falu, az itt élők vagy az elszármazottak sikere.

Szép számmal vettek részt érdeklődők az ünnepi testületi ülésen.

Ezt követően adták át az idei kitüntetéseket és elismeréseket. A Földekért címet a helybéli polgárok, civil szervezetek és jogi személyek javaslatára ebben az évben Vass Imre polgármesternek adományozták, aki 20 éves polgármestersége alatt jelentős, folyamatos, közösségért végzett tevékenységével általános elismerést szerzett, mellyel hozzájárult a község jó hírnevének öregbítéséhez, továbbá példamutató magatartása miatt egyébként köztiszteletben áll.

Egy sornyi kitüntetett.

A község képviselő-testülete díszoklevélben részesítette a Földeáki Citerazenekart 40 éves a Pávakört 30 éves fennállása alkalmából, Vass Istvánt, a Földeáki Citerazenekar és Pávakör vezetőjét, Vass Istvánnét és Varga Lajost, a Földeáki Citerazenekar és Pávakör alapító tagjait, a 20 éve működő Földeák című lap szerkesztőbizottságát (a díjat Tatárné B. Szűcs Etelka vette át). Oklevelet kapott továbbá a Pro Sanitate-díjas Molnár Jánosné, a makói kórház vezető aneszteziológus szakasszisztense, Szabó Sára és Szabó Hanna, a Makói Magán Zeneiskola kiemelkedő teljesítményt nyújtott fuvolista diákjai, Zsarkó Dániel Péter, hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub földeáki versenyzője kimagasló sportteljesítményeiért, a Makói Majorett Egyesület földeáki tagozatának cadet pompon mini formáció tagjai: Kócsár Fanni, Kovács Laura Fanni, Kürtösi Dzsennifer, Mikáczó Melánia, Pál Hortenzia, Pető Vanessza, valamint a Földeáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Az ülésen rövid beszédet mondott Katona pál plébános, esperes.

Az ünnepi ülést a Makói Magán Zeneiskola földeáki tanulóinak műsora zárta.


Álszerénység lett volna


– Álszerénység lett volna, ha másodjára nem fogadom el a Földeákért elismerést – mondta hírportálunknak Vass Imre polgármester, aki elárulta néhány évvel ezelőtt még visszautasította ezt a kitüntetést, ám a bíráló bizottság idén azt mondta, hogy másodjára ezt már nem lehetett visszautasítani. – A díjat nem a képviselő-testület adományozta, hanem egy civilekből álló testület – tette hozzá Földeák immár Földeákért-díjas polgármestere.

További képeink: