Sokan ülnek autóba, hogy elutazzanak családtagjaikhoz, barátaikhoz, ismerőseikhez, emellett a várható jó idő miatt többen is felkeresik majd az üdülőövezeteket. Így elsősorban az autópályákon várható jelentős forgalomnövekedés, azon belül is leginkább az M7-es autópályán várható torlódás a Balaton irányába – hétfőn délután pedig Budapest irányába –, továbbá a hétvégén a Dunakanyarban is számottevően nőhet az odalátogatók száma, így a 11-es főúton alakulhatnak ki dugók, leginkább Szentendre és Leányfalu térségében.

 

A nagyobb forgalom miatt a korábban megszokott menetidő jelentősen változhat, a forgalmasabb kereszteződések és útcsatlakozások környékén a csomópontok áteresztőképessége is csökkenhet, ezért érdemes különösen figyelni. A közútkezelő kéri, hogy az autósok mindenképpen vegyék figyelembe ezeket a körülményeket, induljanak el időben, lehetőség szerint kerüljék el a csúcsidőszakokat és főleg a sűrűbb forgalomban fokozottan tartsák be a követési távolságot és a megengedett legnagyobb sebességet, hogy elkerülhetőek legyenek a balesetek és így a személyi sérüléseken túl a még nagyobb torlódások, forgalomkorlátozások.

A közlekedők aktuális információkat szerezhetnek Útinform szolgálat munkatársaitól, megyei és autópálya diszpécsereitől. Elérhetőségük megtalálható a www.utinform.hu oldalunkon.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest