Makó

Diákközönség tesztelte a Makói Mozit


A diákok szerint a makói moziélmény tökéletesen olyan, mint a nagyvárosi filmszínházakban, sőt, a hagymaház színháztermének akusztikája talán még jobb is.

 Mint arról korábban már beszámoltunk  szombaton délután fél 4-kor a Rio 2. 3D-s rajzfilmmel kezdődik hét év után újra, de teljesen új élményt adva a makói mozitörténelem.

A Makói Mozi ugyanakkor vetíti a premierfilmeket, mint az ország többi filmszínháza, s a teljes moziélmény a multiplexekben megszokott módon rágcsálnivaló és üdítő is fokozza. Aki utoljára a bezárt Páger moziban volt, de nem járt még 3D-s vetítésen, azt nem csak a háromdimenziós filmélmény (természetesen csak a +Ds filmeknél), hanem az is megdöbbenti majd, hogy a filmeket a neki megszokottnál jóval nagyobb 8×4,5 méteres, egyébként leereszthető vásznon láthatja majd.

A hagymaház stábja márciusban kapta meg a várostól a feladatot, hogy filmszínházat működtessen, s sikerrel vették az akadályt. Az elmúlt két hónap alatt minden szükséges berendezés megérkezett a Hagymaházba, azt a szakemberek beállították, kipróbálták, így most már bizonyos, hogy a pünkösdi háromnapos hétvégén beindul a Makói Mozi (további részletek a mozi Facebook-oldalán).
Az ötlet egyébként azt követően született, ezt legutóbb Buzás Péter polgármester árulta el, hogy az egyik szomszédja a mozi újraindítását szorgalmazta.

A ma délelőtti próbaüzem egyébként remekül sikerült, a diákok elégedetten távoztak. Most már csak arra lenne szükség, hogy minél többen használják is ki az új lehetőséget. A 3D-s szemüvegbérleti díja egyébként benne van a mozijegy a szegedinél és a vásárhelyinél mérsékeltebb árában. A nézők az színházterem ajtajánál megkapják, s távoztukban vissza is kell adni.

A makói önkormányzatnak 20 millió forintjába került mozi létrehozásával kapcsolatban áprilisban rendeztek ötven fős lakossági fórumot. Az azon résztvevők támogatták a polgármester javaslatát majd a képviselő-testület tagjai egyhangúlag meg is szavazták az ezzel kapcsolatos előterjesztést.