Makó

M43: Már a hídelemeket emelik be Földeáknál


Jól haladnak az M43-as autópálya Makó és Nagylak közötti szakaszának építésével a kivitelezők. Ez nem csak 43-as illetve az oda torkoló mellékutakról látszik – messziről. A leglátványosabban a földeáki útnál lehet nyomon követni az építkezés alakulását. Itt az út két oldalán már réges-régen elkészült a sztráda leendő töltése, nemrégiben helyben öntötték ki az ezeket összekötő híd tartóoszlopait, a napokban pedig már az első áthidalóelemek is a helyükre kerültek.

Az új hidat szerelik a földeáki útnál.

A sztráda új szakasza a Makó és Nagylak közt élők számára azt jelenti majd, hogy mentesülnek az átmenő forgalom okozta bosszúságoktól és környezetszennyezéstől. Annak ellenére, hogy az autópálya romániai csatlakozása várhatóan csak 2016-ra készül el, illetve a szomszédos ország belátható időn belül nem lesz tagja a schengeni övezetnek, azaz nem szűnik meg közös magyar-román határellenőrzés.

Annak érdekében, hogy a sztráda új része nem a semmiben érjen véget, azaz a járművek valóban használják is, a magyar kormány 4 milliárd forintért elkerülő utat épít Nagylaknál. A sztráda utolsó magyarországi pihenője egyébként Kövegynél készül, mely egyben új munkahelyeket is teremt, az ide települő,az utasokat kiszolgáló vállalkozásoknak köszönhetően.