Makó

A Hooligans kezdte és a Neoton zárta a tizenkettedik Grillfesztivált Makón


Bojtor Boglárka – Makó
 
A péntek esti Hooligans koncert fergetegesre sikerült, nagyon sokan eljöttek, köztük fiatalok és idősebbek. Az ismerős dallamokra egyszerre ugrált a közönség. A zenekar fesztivál hangulatot teremtett a víztorony mögött. Egy szülinapos hölgynek pedig a híres banda énekelte el a Happy Birthday-t, ami biztosan még boldogabbá tette a lány estéjét.
 
 
Szombaton már reggel kilenckor kezdődtek a programok, és a húsok bepácolva érkeztek a helyszínre. A nap háziasszonya Szentpéteri Csilla zongoraművész volt, de mellette már hírességgel is találkozhattak a kilátogatók. Tegnap Makón volt a mixerkirály Lajsz András, aki visszatérő vendége a Váll-Ker Kft. által szervezett fesztiválnak. 
 
 
A zsűri mindent végigkóstolt, de végül nem tudott dönteni, így osztott első helyet szavazott meg. 
 
-Pista tata kedvencét csináltuk pirosra sütve – mesélte a nyertes család. –A kecskegida húsát titkos recept alapján készítettük, melynek alapja magyaros fűszerezésű- mondták.
 
Mellettük a másik aranyat a Limara pékség nyerte. A szokásos helyezéseken túl azonban különdíjat kapott a löbaui német csapat. Ők korábban meg akarták vesztegetni a zsűrit, mesélték viccesen. Már három éve visszatérnek a fesztiválra, idén ökörfilét sütöttek, amit speciális hőmérővel éppen puhára sütöttek. Mindez megérte a fáradozást, amit látszik a zsűrit is meggyőzték. 
 
 
A gyerekek egész nap az ugráló várak közelében játszottak, vagy arcukat festették ki valamilyen mintával, amíg a felnőttek a színpadon folyamatosan egymást váltó fellépők koncertjein szórakoztak. Idén két színpadot is felállítottak. Egyiket az udvarban, a másikat pedig a téren a víztorony mögött. A táncosok mellett többek közt fellépett Cserpes Laura, a 100 Folk Celsius, a Tihanyi Vándorszínpad, Korda György és Balázs Klári, az estét pedig a Neoton koncertje zárta. Eddigre a hangulat már a tetőfokára hágott köszönhetően a sztárvendégeknek, és az ízletes ebéd után fogyasztott italoknak.