Makó

Elő csúszdaavató és sportnap a Hagymatikumban


Bojtor Boglárka – Makó
 
Az időjárás nem tükrözi a közeledő nyarat, melynek nagy újdonsága lesz Makón a Hagymatikumban lévő két vadonatúj csúszda. Az egyik közülük a rózsaszínű családi, a másik pedig egy kamikaze csúszda, ami az elejéről nézve hátborzongató, így nagy bátorság szükséges az elinduláshoz. 
 
A lányok azt is bemutatták, mennyien nem lehet egyszerre csúszni
 
-Nagyon bíztatóan indult az idei szezon, már áprilisban működtettünk külső medencét, de a mai nap időjárása miatt a csúszdaavató ünnepséget egy hét múlva tartjuk- mondta a Hagymatikum igazgatónője, Schneitzer Beáta. – Mostantól minden hétvégén változatos programokkal kedveskedünk vendégeinknek, melyeket a honlapon is követhetnek majd. Nyáron több sportnapot és bulit tartunk, de a gyógyászati részleg kedvelőinek is próbálunk újdonságokkal szolgálni. Új masszázs fajtával, és az induló aqua fitnessel, amit hetente két alkalommal tartunk majd.
 
Délelőtt Buzás Péter, polgármester is eljött az előavatásra, ahol elmondta milyen büszke, hogy a Hagymatikum tegnap Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíjat kapott Gödöllőn, majd rengeteg fejlesztési lehetőséget sorolt fel a fürdővel kapcsolatban. Hozzátette: bízik Makó országgyűlési képviselőjében, Lázár Jánosban, hogy hamarosan bejelenti neki  azt az összeget, mellyel az állam támogatná a  makói fürdő továbbfejlesztését.
 
A tájékoztatók után a makói úszó lányok lehettek az elsők, akik kipróbálhatták a két új csúszdát. Ma délelőtt sem ők, sem a többi sportoló nem fázott, folyamatosan mozgásban voltak. Ezen az első sportnapon a strandröplabda, strandfoci, streetball, és a lábtenisz kapta a főszerepet. Kora délelőtt már száz körül volt a regisztrálók száma. Mindenki eltökélten érkezett, hogy bezsebelje az első helyezést. Helyi versenyzők, és távolabbról érkezők is jelen voltak. 
 
 
-Ez a harmadik alkalom, hogy eljöttünk a sportnapra a makói fürdőbe. Ebből kétszer dobogós helyezést értünk el, elsők, és harmadikok is voltunk már- mondták a temesvári Skorpiók. – Itt a kosárlabdában jeleskedünk, de szeretünk úszni, és kézilabdázni is – tették hozzá a csapat tagjai; Bogatu Ciprian, Boier Zoltan, Marius Popa és Daraban Attila, akik szerint fontos a sport az életben, egészségesebbé teszi őket, és egy jó indok arra, hogy kimozduljanak a négy fal közül. 
 
 
Délelőtt az utcán sétálok is megálltak pár percre a kerítésnél, hogy megnézzék, milyen egy sportnap a Hagymatikumban, és talán kedvet is kaptak ahhoz, hogy a következőre nevezzenek. A lábtenisz első helyéért több gyakorlott játékos indult ma, párosban. Köztük Pőcze Gábor, aki már háromszor állhatott a képzeletbeli dobogó tetejére, és évekkel ezelőtt országos második helyezést is elért a sportágban. Társa Köteles Norbert volt, akivel Takács Gábor, és Somodi László párosa ellen küzdöttek. Gábor tavaly egyéni egyérintőben ezüstérmes lett, idén nem tudja indul e a versenyen. Csapattársa László pedig az egyik legrégebbi játékos, sűrűn jár a Maros-partra gyakorolni, szórakozni.