Makó

Hetvennél is többen sétáltak a makói kórházig a szív egészségéért


A makói és a lugosi kórház közötti határon átnyúló együttműködési program adott keretet annak a felhívásnak, melyet Makón még az őszi 200 makói részvételével zajlott Szív Világnapi rendezvényt követően juttatott el a kórház a makói öt középiskolának. Ebben azt kérték, hogy népszerűsítsék e betegségmegelőző szűrőprogramokat, a rokonok vizsgálaton való részvételre való buzdításával, plakátok, facebook-os oldalak, illetve filmek készítésével. A lugosi partnerkórház ugyanezt tette a romániai városban.

Idősebbek is csatlakoztak a Keri diákjaihoz.

A makói Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium 9-11-dikes diákjai e program keretében rendezték ma sétát az iskola és a makói kórház között, melyhez számos az iskolás kort már kinőtt felnőtt is csatlakozott.
A gyerekeket a kórház kapujában dr. Nagy Jenő orvosigazgató fogadta, majd az intézmény teniszpályáján ásványvízzel viszonozta a gyerekek csokoládébonbonos ajándékát.

A diákok a szívbeteg gyerekeknek is gyűjtöttek.

– Nem kicsi a tét, hiszen a felhívásunk győztes osztálya júniusban kétnapos osztálykiránduláson vesz részt Lugoson, a lugosi győztes középiskolások pedig 2 hét múlva jönnek Makóra – mondta a makói kórház orvosigazgatója. Dr. Nagy Jenő elárulta, hogy a makói verseny – melyen a Kerisek a szűrővizsgálatokra való figyelemfelhívó sétával plusz pontokat szereztek – eredményét jövő hétfőn hirdetik ki.

A diákok ugyan csak sétáltak, ám az őket elkísérő felnőttek, ha akarták, azonnal szívultrahang vizsgálaton vehettek részt, mindenféle beutaló nélkül.

További képeink: